Google+ To Φανάρι : Οι διαφορές Διναρικών - Αρμενοειδών κατά Eickstedt

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Οι διαφορές Διναρικών - Αρμενοειδών κατά Eickstedt

Πολλοί που ασχολούνται με την φυλετική ανθρωπολογία έχουν δυσκολία να διακρίνουν τους Διναρικούς από τους Αρμενοειδείς. Ακόμα και ανθρωπολόγοι τους θεώρησαν είτε ανήκοντες σε κοινό τύπο ή σε συγγενή. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι αλλιώτικη. Οι Διναρικοί είναι καθαρά διαφορετικοί από τους Αρμενοειδείς και καθόλου συγγενείς. Στη συμπεριφορά είναι απολύτως άσχετοι μεταξύ τους, καθώς η ψυχοσύνθεση του Διναρικού δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Αρμενοειδή.
Στην εμφάνιση από την άλλη, υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία που δημιουργούν τη σύγχυση. Η κυρτή μύτη και η βραχυκεφαλία, δημιουργούν την εντύπωση ομοιότητας, που περιστασιακά πράγματι υπάρχει, αλλά όμως υπάρχουν και διαφορές στην εμφάνιση. Κάποιες από αυτές τις κατά μέσο όρο διαφορές περιγράφει ο Eickstedt:

- Οι Διναρικοί είναι ψηλοί και λεπτοί, οι Αρμενοειδείς έχουν μέτριο ύψος και είναι πιο ευρύσωμοι.
- Οι Διναρικοί έχουν οστεώδη μύτη, οι Αρμενοειδείς έχουν σαρκώδη μύτη.
- Οι Διναρικοί έχουν σκληρά χαρακτηριστικά, οι Αρμενοειδείς εχουν πολλούς μαλακούς ιστούς.
- Οι Διναρικοί έχουν μακρύ πρόσωπο, οι Αρμενοειδείς κοντύτερο.

Οι Διναρικοί και οι Αρμενοειδείς στην Ελλάδα προκαλούν έντονο ενδιαφέρον, καθώς βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό και σε γειτονικά κράτη και λαούς.


Επισης,να σημειωθει οτι οι Διναρικοι εκτος απο σκληρα εχουν και λεπτα χαρακτηριστικα ενω οι αρμενοειδεις εκτος απο πολλους μαλακους ιστους στο προσωπο εχουν και πιο """στρογγυλωπα""" χαρακτηριστικα.

Οι Διναρικοι εχουν την ελαφρα εξωτερικη διπλωση του βλεφαρου ενω οι αρμενοειδεις εντονα βαθουλωτα ματια και με μαυρους κυκλους(συσσωρευση αιματος;).

Οι Διναρικοι και οι αρμενοειδεις εκτος του οτι εχουν οι πρωτοι οστεινη και οι δευτεροι σαρκωδη μυτη διαφερουν και στο οτι η γαμψοτητα και γενικοτερα το μεγεθος της Διναρικης μυτης δεν πλησιαζει ουτε κατα διανοια διαφορα αντιστοιχα της αρμενοειδης μυτης.

Επισης οι Διναρικοι εχουν μετρια προς μικρη τριχοφυια ενω οι αρμενοειδεις παρα πολλη εντονη και με γουρουνοτριχες. Τελευταιο πρεπει να προσθεσουμε στα λεγομενα του Egon Von Eickstedt οτι οι Διναρικοι ειναι ευθυτενεις ενω οι αρμενοειδεις εχουν ταση προς καμπουρα.

Μετα απο ολα αυτα ειναι λιαν εμφανες και στον καθε εναν οτι αυτα τα δυο φυλα δεν σχετιζονται επ'ουδενι μεταξυ τους.

fyletika 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου