Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Μια Μεγάλη Ηλιακή Θύελλα θα χτυπήσει τη Γη στις 31 Ιουλίου ή την 1η Αυγούστου.

Η τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο σύντομα θα ευθυγραμμιστεί με μια στεφανιαία τρύπα – μια τρύπα στην ανώτερη ατμόσφαιρα του Ήλιου – και τα ηλιακά σωματίδια θα βομβαρδίσουν στη συνέχεια τον πλανήτη αφού έχουν φτάσει στο διάστημα. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η ηλιακή θύελλα θα χτυπήσει τη Γη στις 31 Ιουλίου ή την 1η Αυγούστου. ...
Οι άνθρωποι στο βόρειο ημισφαίριο είναι πιθανό να υποστούν επεξεργασία στα βόρεια φώτα – ή aurora borealis – καθώς οι ηλιακοί άνεμοι βομβαρδίζουν τις ανώτερες περιοχές του πλανήτη.
Βέβαια, η Βόρεια Αμερική βρίσκεται στο βόρειο ημισφαίριο και έτσι θα μπορούσαμε να κάνουμε άμεσο χτύπημα.
Δεδομένου ότι οι δορυφόροι μας βρίσκονται εκτός ατμόσφαιρας, είναι οι πιο ευάλωτοι κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής καταιγίδας. Εάν κάποιοι από τους δορυφόρους μας τηγανιστούν, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την πλοήγηση GPS, την επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου και τις υπηρεσίες δορυφορικής τηλεόρασης …
Ως επί το πλείστον, το μαγνητικό πεδίο της Γης προστατεύει τον άνθρωπο από το φράγμα της ακτινοβολίας, αλλά οι ηλιακές θύελλες μπορούν να επηρεάσουν τη δορυφορική τεχνολογία.
Οι ηλιακοί άνεμοι μπορούν να θερμάνουν την εξωτερική ατμόσφαιρα της Γης, προκαλώντας την επέκτασή της.
Αυτό μπορεί να επηρεάσει δορυφόρους σε τροχιά, ενδεχομένως να οδηγήσει σε έλλειψη πλοήγησης GPS, σήμα κινητού τηλεφώνου και δορυφορική τηλεόραση όπως το Sky.
Αλλά αν η καταιγίδα είναι αρκετά ισχυρή, οι ηλεκτρονικές συσκευές σε όλη τη χώρα θα μπορούσαν να καταστραφούν και το ηλεκτρικό μας δίκτυο θα μπορούσε ενδεχομένως να απενεργοποιηθεί. Σύμφωνα με τον αστροφυσικό Scott McIntosh, μια πραγματικά κακή ηλιακή καταιγίδα θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει ακόμη και μερικές από τις μεγάλες πόλεις μας να είναι χωρίς ρεύμα για μήνες …
Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι αυτή η ηλιακή καταιγίδα θα αποδειχθεί σχετικά μικρή, διότι υπάρχει πιθανότητα για ένα καταστροφικό γεγονός.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ END OF THE AMERICAN DREAM : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου