Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας; Ανοίξτε τα μάτια και δείτε την αλήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)


«Θερμόν επεισόδιον» ή μαζική προώθηση των «μικροτσίπ» και στις δύο χώρες; 

του Κίμωνα Χαραλάμπους
Το μικροτσίπ, στην όποια τελική μορφή τελικά επιβληθεί στους ανθρώπους, θα αποτελέσει μέσο συναλλαγών, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν πια όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, αλλά, γιατί όχι, και σημείο αναγνώρισης του κάθε ενός από εμάς ως «καλού και άξιου πολίτη» από την όποια εξουσία.

Όσοι έχουν εμφυτευμένο μικροτσίπ ή τέλος πάντως κάτι «χαραγμένο» επάνω τους, γιατί… να μην λάβουν και άλλα εμφυτεύματα, προκειμένου να νιώθουν καλύτερα σωματικά ή να θεραπευθούν από κάποιο πρόβλημα, όπως έχετε διαβάσει κατά καιρούς στο el.gr (ΕΔΩ και ΕΔΩ).
Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με την βοήθεια της νανοτεχνολογίας....

Την ώρα που στο Αιγαίο το θερμόμετρο φέρεται να ανεβαίνει, με τον Α.Τσίπρα να… «προειδοποιεί« την Άγκυρα, και τους Τούρκους να απαντούν, με την ελπίδα, λένε κάποιοι με τους οποίους εμείς φυσικά δεν συμφωνούμε, να ανέβουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να φέρει μία Συμφωνία των Πρεσπών και στο Αιγαίο, Ελλάδα και Τουρκία αποφάσισαν να πορευθούν χέρι-χέρι στον τομέα που μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων.
Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, με 800 και πλέον συνέδρους από 60 χώρες του κόσμου, τουλάχιστον 500 διακεκριμένους επιστήμονες νανοεπιστημών, ερευνητές φορείς εκπροσώπους εταιρειών και βιομηχανιών, ξεκινά στη Θεσσαλονίκη από τις 29 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου, το Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας Nanotexnology 2019, που διοργανώνει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ των πιο σημαντικών ερευνητικών συνεργειών για την ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταλλαγής θεμάτων τεχνολογικής αιχμής συγκαταλέγεται φέτος το Πρωτόκολλο Συνεργασίας, που θα υπογραφεί την ερχόμενη Πέμπτη, στο πλαίσιο του συνεδρίου, μεταξύ του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το Κέντρο Νανοτεχνολογίας SUNUM του πανεπιστημίου Sabanci της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο ξενοδοχείο «Porto Palace», ο διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης.
«Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η Σύμβαση συνεργασίας έχει στόχο την ανταλλαγή σε ερευνητικών θεμάτων, φοιτητών, ημερίδων όπως επίσης μπορούν να τρέξουν κοινά προγράμματα μεταξύ των δύο χωρών ή και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως σημείωσε ο κ. Λογοθετίδης.
ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ.
Όπως υπερτονίζεται, η Νανοτεχνολογία φέρνει νέα δεδομένα στην ιατρική και μπορεί να εφαρμοστεί σύντομα στην κλινική πράξη και στα νοσοκομεία.
Η νανοϊατρός Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, υπεύθυνη του τομέα Νανοϊατρικής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, και του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Νανοϊατρικής, αναφέρει:
«Φτιάχνουμε έξυπνα νανοσωματίδια που μεταφέρουν αντιοξειδωτικούς παράγοντες που μπορούν λόγω του μικρού μεγέθους τους να διεισδύσουν στα τοιχώματα της αρτηρίας, να μειώσουν τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες της αθηρωματικής πλάκας ώστε να αποτραπεί ένα έμφραγμα σε νέους ανθρώπους».
Στο φιλόδοξο σχέδιο για την δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Νανοτεχνολογίας μέσα στο χώρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και την σημασία του για την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία σε επίπεδο ερευνητικό και οικονομικό αναφέρθηκε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση και την ελπίδα ότι τα εμπόδια στην υλοποίηση του κέντρου θα ξεπεραστούν σύντομα.
Το κέντρο ΕΚΝΟΗ το οποίο θα περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά ινστιτούτα έτυχε της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με το ποσό των 51 εκατ. ευρώ, ωστόσο υπήρξαν καθυστερήσεις το προηγούμενο διάστημα για την έγκριση, από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ.
Έξυπνα νανοσωματίδια, εμφυτεύματα και άλλα πολλά για το «καλό» των ανθρώπων.
Όλοι το ευχόμαστε! Τι θα γίνει όμως αν όλα αυτά πέσουν στα λάθος χέρια;
Πάντως Ελλάδα και Τουρκία ξεκινούν μαζί για την Νέα Εποχή, με την Θεσσαλονίκη να μετατρέπεται, μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, σε κεντρικό σημείο εξελίξεων.









Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου