Τι θα κάνατε αν σας έλεγαν ότι μπορείτε να ανταλλάξετε τη διάρκεια της μπαταρίας του κινητού σας με εκείνη της δικής σας ζωής; Ερώτηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων!
Με τον εθισμό που έχει η σύγχρονη κοινωνία στα κινητά όλα είναι πια πιθανά, και αυτός, όπως τονίζει ο ακτιβιστής και συγγραφέας Arthur Robert Firstenberg, κάνει τους χρήστες όλο και πιο αδιάφορους για την υγεία τους.Τώρα έρχεται μια νέα παγίδα να προσφέρει «λύση» στο πρόβλημα της μπαταρίας, αλλά ταυτόχρονα και ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους....
Ποιο είναι το δόλωμα; Να μην χρειάζεται πλέον ο χρήστης φορτιστή και να φορτίζει την μπαταρία του κινητού του μέσω ενός wifi, ασύρματα, δηλαδή.
Πριν από λίγες µέρες ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν µια «επαναστατική τεχνολογία» µε την οποία καταργούνται οι µπαταρίες από τα κινητά τηλέφωνα και τη θέση τους παίρνει το Wi-Fi. Οι ερευνητές δηµιούργησαν ένα λεπτό ηλεκτρονικό φύλλο το οποίο θα ενσωµατώνεται στα κινητά. To φύλλο αυτό θα συλλέγει τα ηλεκτροµαγνητικά κύµατα των δικτύων ασύρµατης σύνδεσης µε το Internet και θα τα µετατρέπει σε ενέργεια µε την οποία θα λειτουργεί το τηλέφωνο.
Παρόµοιες τεχνολογίες φόρτισης κινητών τηλεφώνων µέσω ραδιοκυµάτων, ασύρµατων δικτύων και µαγνητικών πεδίων έχουν κάνει την εµφάνισή τους τα τελευταία χρόνια, αλλά όλες απαιτούν την τοποθέτηση συσκευής πάνω ή πολύ κοντά σε κάποια ειδική βάση. Με την τεχνολογία των ερευνητών του ΜΙΤ το µόνο που θα έχει κάποιος να κάνει είναι να βρίσκεται σε έναν χώρο όπου υπάρχει Wi-Fi και το κινητό του τηλέφωνο θα φορτίζεται αυτόµατα.
Ακούγεται καλό;
Υπέροχο! Έτσι ο χρήστης δεν θα δέχεται μόνο την ακτινοβολία του κινητού του καθώς ομιλεί ή όταν το έχει φυλαγμένο κοντά στο σώμα του, αλλά αυτό θα είναι και ένας μόνιμος «συλλέκτης» ακτινοβολίας προκειμένου να παραμένει φορτισμένο.Όπου θα βρίσκεστε κι όπου θα στέκεστε, θα είστε η κινητή κεραία του δικού σας κινητού και θα τραβάτε πάνω σας την ακτινοβολία.
Να μην ρωτήσουμε αν οι καταπληκτικοί ερευνητές έκαναν και κανένα τεστ ως προς το τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο στην υγεία. Όχι, δεν χρειάζεται. Αφού εκ των προτέρων θεωρούν ότι η μια ιονίζουσα ακτινοβολία είναι παντελώς ακίνδυνη, οι δοκιμές γίνονται πάντα όπως συμφέρει τις εταιρείες οι οποίες και τις πληρώνουν, μέχρι που στο τέλος φτάσαμε και στην 5G η οποία ξαπλώνεται παντού χωρίς κανέναν έλεγχο για το τι επιπτώσεις θα έχει στον ανθρώπινο οργανισμό και λοιπά έμβια όντα. Διαδικασίες fast track και… η νεκροψία ίσως δείξει.
Ιδού λοιπόν το ερώτημα: Ανταλλάσσεις τη διάρκεια μπαταρίας του κινητού σου με εκείνη της ζωής σου;
Φοβόμαστε πολύ την απάντηση…
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου