Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΠΟΙΟ ΆΛΛΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΆΛΛΟΥΣ 80 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ;;…

Τσίπρας.. καμίνης… Ξέρεις πού την πατήσαν αυτοί; … Τα αφεντικά τους τούς είπαν ότι μάς έχουν οριστικά νικήσει. 
 
Ο δήμαρχος Αθηναίων υπέγραψε στο Μαρόκο τη «Διακήρυξη των Δημάρχων για τη Μετανάστευση»

Σε κοινή διεθνή πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση του ρόλου των πόλεων..
. στην λήψη αποφάσεων για τη μετανάστευση, προχώρησαν περισσότεροι από 80 Δήμαρχοι, με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, στο περιθώριο του 5ου Δημαρχιακού Φόρουμ για την ανθρώπινη κινητικότητα, τη μετανάστευση και την ανάπτυξη, που διεξήχθη στο Μαρακές.

Η «Διακήρυξη των Δημάρχων» που έρχεται σε μία ιστορική συγκυρία, λίγο πριν την υιοθέτηση από τη διεθνή κοινότητα του Παγκόσμιου Συμφώνου για τη Μετανάστευση (Global Compact for safe, orderly andregular migration), θα αναγνωστεί σήμερα, για πρώτη φορά, στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών και θα θέσει τις βάσεις και τις αρχές για αυξημένη διεθνή συνεργασία των πόλεων στον τομέα της μετανάστευσης.

Στη «Διακήρυξη των Δημάρχων» συμμετέχουν πόλεις από όλο τον κόσμο, μερικές εκ των οποίων ανήκουν σε χώρες που αποχώρησαν από τη διεθνή συμφωνία, όπως το Λος Άντζελες, κάτι που αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι οι πόλεις δείχνουν τον δρόμο και αναγνωρίζουν τις ανάγκες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην ηγετική ομάδα του Συμβουλίου Δημάρχων για τη Μετανάστευση

Στο Μαρακές ανακοινώθηκε και η δημιουργία του Συμβουλίου Δημάρχων για τη Μετανάστευση (Mayors Migration Council) με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη να είναι ο πρώτος που εκλήθη να συμμετάσχει, γεγονός που συνιστά αναγνώριση του τρόπου με τον οποίο η Αθήνα αντιμετωπίζει το μεγάλο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Έχουμε δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια, σε όλα τα επίπεδα, για να διασφαλίσουμε μία διαχείριση στο μεταναστευτικό ζήτημα που είναι να λογική, να σέβεται τις ανησυχίες του κόσμου, ενώ παράλληλα να είναι αντάξια των ανθρωπιστικών μας αξιών και των βασικών αρχών της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η συλλογική αυτή εμπειρία των πόλεων οφείλει να λαμβάνεται υπόψη σοβαρά σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα, ώστε οι μεταναστευτικές πολιτικές να είναι συνεκτικές και να διέπονται από πραγματισμό. Οι πόλεις δείχνουν και πάλι τον δρόμο στα Κράτη. Είναι μία συνθήκη που βλέπουμε να επαναλαμβάνεται ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια. Αντιμέτωπες με τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας, οι πόλεις πρωτοπορούν εκεί που τα κράτη αποτυγχάνουν να δράσουν αποτελεσματικά. Είτε πρόκειται για τη μετανάστευση, είτε για την κλιματική αλλαγή, που είναι δύο ζητήματα κυρίαρχα στην εποχή μας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο (Leadership Counicl) του νέου αυτού οργανισμού, μαζί με άλλους 7 δημάρχους από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν ο δήμαρχος του Λος Άντζελες κ. Έρικ Γκαρσέτι, ο δήμαρχος του Μιλάνου κ. Τζιουζέπε Σάλα, η δήμαρχος Μόντρεαλ κυρία Βαλερί Πλάντ, η δήμαρχος της Φρίταουν (Σιέρα Λεόνε) κυρία Υβόν Άκι-Σόγιερ, ο δήμαρχος του Αμάν (Ιορδανία) κ. Γιουσέφ Σαγουαρμπέ, ο δήμαρχος της Καμπάλα (Ουγκάντα) κ. Ερίας Λουκγουάγκο και ο δήμαρχος του Μπρίστολ κ. Μάρβιν Ρις.

Το Συμβούλιο Δημάρχων για τη Μετανάστευση θα παρέχει υποστήριξη σε πόλεις και δίκτυα πόλεων ώστε να συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά σε παγκόσμιες διπλωματικές προσπάθειες με αντικείμενο τη μετανάστευση καθώς και στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Παρότι η συντριπτική πλειονότητα (πάνω από το 60% των μεταναστών και προσφύγων παγκοσμίως) διαβιούν σε πόλεις και στον αστικό ιστό, η πλειονότητα των πολιτικών αποφασίζεται σε κεντρικό επίπεδο, χωρίς τη συμμετοχή των πόλεων.

Λίγα λόγια για τις θέσεις της «Διακήρυξης των Δημάρχων»:
Για πρώτη φορά οι πόλεις συμμετείχαν τόσο ενεργά στις διαπραγματεύσεις για την εκπόνηση μίας διεθνούς συμφωνίας. Αυτό αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του αυξανόμενου ρόλου των πόλεων. Μάλιστα αναγνωρίζεται επίσημα ο ρόλος των πόλεων στην εφαρμογή των Συμφώνων και την περαιτέρω εξέλιξη τους.

Αναγνωρίζεται το όραμα των δημάρχων για τη δημιουργία ανοιχτών, ανθεκτικών, ασφαλών και βιώσιμων πόλεων.

Προβλέπεται αυξημένη συνεργασία μεταξύ των πόλεων στη βάση της αλληλεγγύης. Οι πόλεις προβλέπεται να αναπτύσσουν και να εφαρμόζουν κοινά προγράμματα, να συντονίζουν τις δράσεις τους στην προσφορά υπηρεσιών, να «πειραματίζονται» με νέες προσεγγίσεις ώστε να προκύπτουν καινοτόμες λύσεις, να διερευνούν πρόσθετες χρηματοδοτικές πηγές, να βελτιώσουν τη συλλογή δεδομένων και να δημιουργήσουν δείκτες προόδου της ένταξης μεταναστών, να δημιουργούν βιώσιμες συμπράξεις μεταξύ πόλεων, να ανταλλάσσουν καλές πρακτικές και πληροφορίες και να ασκούν «διπλωματία των πόλεων» και να διεκδικούν από κοινού τα αιτήματα τους.


http://athina984.gr
diodotos-k-t.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου