... πρέπει να άρχισαν να μετανιώνουν με το που κοίταξαν τα θεωρεία της Βουλής
Νόμος του κράτους η διαστροφή
ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ «300»: ΙΔΟΥ ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ
❱❱ Αδωνις στον Κυριάκο: Αν πεις «ναι», δεν θα γίνεις ποτέ πρωθυπουργός
❱❱ Η Εκκλησία σκέφτεται ως «απάντηση» να απαγορεύσει τις κηδείες για διεμφυλικούς
Προβλήματα για το Μαξίμου κρύβει η επόμενη μέρα, παρά την ψήφιση του εκτρώματος για τη διόρθωση φύλου
Δημήτρης Αλειφερόπουλος
Σοβαρά τραυματισμένη βγήκε η κυβέρνηση από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της διόρθωσης φύλου, ...
καθώς η κάλπη κατέγραψε πολλές και σημαντικές διαφοροποιήσεις και απώλειες από την πλευρά της πλειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. Μπορεί το νομοσχέδιο να υπερψηφίστηκε επί της αρχής με 171 «ναι» επί συνόλου 285 βουλευτών, ωστόσο το επίμαχο άρθρο 3 που επιτρέπει τη διόρθωση φύλου από την ηλικία των 15 συγκέντρωσε μόλις 148 θετικές ψήφους έναντι 124 αρνητικών και 13 «παρών».
Τη συγκεκριμένη ρύθμιση υπερψήφισαν 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έξι του Ποταμιού, ο Κώστας Ζουράρις από τους ΑΝ.ΕΛ. (για να κρατήσει την υπουργική του καρέκλα, διαφοροποιήθηκε προκλητικά από τη θέση του κόμματός του και από την άποψη των ψηφοφόρων των ΑΝ.ΕΛ.) και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος επίσης διαφοροποιήθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Πιστή στη γραμμή
Ωστόσο η Ελενα Κουντουρά, αν και υπουργός Πολιτισμού, δεν τήρησε την «παράδοση» οι υπουργοί να ψηφίζουν τα νομοσχέδια και παρέμεινε πιστή στη γραμμή των ΑΝ.ΕΛ. ψηφίζοντας «όχι». «Μισή» διαφοροποίηση και από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος προτίμησε το ανώδυνο «παρών» για το επίμαχο άρθρο 3.
Eνα «όχι» και τρεις απουσίες σημάδεψαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 3, με τη Γεωργία Γεννιά να το καταψηφίζει και τους Γιάννη Μιχαλογιαννάκη και Μάρκο Μπόλαρη που είχαν δηλώσει ότι διαφωνούν να λάμπουν διά της απουσίας τους από την ψηφοφορία. Απών ήταν και ο Τάσος Κουράκης, ο οποίος ωστόσο είχε δηλώσει ασθένεια.
Την ίδια ώρα ηχηρό «όχι» στη διόρθωση φύλου από τα 15 έτη ακούστηκε από 124 βουλευτές, καθώς η διάταξη καταψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία κατέθεσε δική της πρόταση νόμου, το ΚΚΕ, την Eνωση Κεντρώων, τη Χρυσή Αυγή αλλά και ανεξάρτητους βουλευτές όπως η Κατερίνα Μάρκου και ο Νίκος Νικολόπουλος, οι οποίοι ψήφισαν «όχι σε όλα».
Η διάταξη προκάλεσε τριγμούς στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της οποίας η επίσημη θέση ήταν «ναι» στο νομοσχέδιο και «παρών» στο άρθρο 3. Εκτός από τη διαφοροποίηση Θεοχαρόπουλου, ηχηρές απουσίες σημειώθηκαν από τους Γιάννη Μανιάτη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Δημήτρη Κρεμαστινό (ο οποίος με γραπτή δήλωσή του είχε δηλώσει πως διαφωνεί), Βασίλη Κεγκέρογλου, Μιχάλη Τζελέπη και Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκαν σε διατάξεις του νομοσχεδίου ή απουσίαζαν αδικαιολογήτως δεν αποκλείεται να κληθούν από τα αρμόδια κομματικά όργανα, σύμφωνα με ενημέρωση της γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου και του διευθυντή Κώστα Ζαχαριάδη.
Ωστόσο οι ίδιοι έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφών και πειθαρχικών ποινών.
Επέμβαση με κάλυψη από τα Ταμεία θέλει ο Νικήτας!
Μπορεί τα Ταμεία να διαλύονται και να μην καλύπτουν πλέον ούτε τα στοιχειώδη, όμως ο Νικήτας Κακλαμάνης ζητάει να καλύπτεται από αυτά η εγχείρηση αλλαγής φύλου! Αν και γιατρός στο επάγγελμα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. δείχνει εκτός τόπου και χρόνου, θέτοντας προτεραιότητες που μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν, όταν το σύστημα υγείας μας... νοσεί επικίνδυνα. Αναφερόμενος στο ζήτημα του ακρωτηριασμού, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε πως τα δημόσια νοσοκομεία δεν διαθέτουν το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό που χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. «Δεν νομίζω πως υπάρχει πτέρυγα που να μην καταδικάζει τον υποχρεωτικό ακρωτηριασμό. Υπάρχουν, όμως, κάποια από αυτά τα άτομα που επιθυμούν να κάνουν πλαστική επέμβαση και αυτό χρειάζεται εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και εξειδικευμένο κέντρο... Εάν δεν υπάρχει στον δημόσιο τομέα και πρέπει να πάει το άτομο στον ιδιωτικό τομέα, σε εξειδικευμένο κέντρο εντός ή εκτός Ελλάδος, εάν αυτό δεν καλυφθεί από έξοδα που θα εγκρίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή το αντίστοιχο Ταμείο, είναι δώρον άδωρον. Διότι πόσες οικογένειες είναι τόσο πλούσιες για να καλύψουν μία τέτοια επέμβαση;» διερωτήθηκε, προκαλώντας τις εύλογες απορίες.
Τελικά, στην Πειραιώς πρυτάνευσε η... λογική
Εστω την ύστατη ώρα η λογική επικράτησε στη Ν.Δ., οι εισηγήσεις για το «ναι» (αρχικά) και για την αποχώρηση από την ψηφοφορία (αργότερα) απορρίφθηκαν και οι βουλευτές της καταψήφισαν το κατάπτυστο νομοσχέδιο για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου.
Τις ημέρες που προηγήθηκαν ο προβληματισμός ήταν έντονος στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσει στη Βουλή, μετά και τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εντός του Ιουλίου με εκπροσώπους της ΛΟΑΤ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Transgender άτομα) κοινότητας. Ωστόσο, οι παράλογες αναφορές της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και ο κίνδυνος εσωκομματικών τριγμών) ανάγκασε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να αποφασίσει τη συντεταγμένη καταψήφιση του νομοσχεδίου, αφού προηγουμένως είχε κατατεθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση άλλη πρόταση.
Τραύματα
Κομματικές πηγές σχολίαζαν χθες ότι η «κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη από αυτήν την ψηφοφορία, καθώς οι απόψεις της έρχονται σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας». Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «πέρασε με λιγότερες από 151 ψήφους και δείχνει ότι η πλειοψηφία μιας κυβέρνησης σε αποδρομή έχει ήδη αποκτήσει ρωγμές και αυτό που την κρατάει ακόμα ενωμένη είναι ο τυχοδιωκτισμός».
«Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε μια δίκαιη, φιλελεύθερη, σωστή και ισορροπημένη θέση» σημειώνει η Πειραιώς και καταλήγει: «Αναγνώρισε εμπράκτως την ανάγκη θεσμικού εκσυγχρονισμού, θέτοντας κάποιες εύλογες προϋποθέσεις, οι οποίες έχουν την αποδοχή της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας».
Πώς ψήφισαν οι 300 βουλευτές για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (το άρθρο 3 προβλέπει αλλαγή φύλου από τα 15) • ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:
ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ: Εφτασε στο Διάστημα η κόντρα Τσίπρα - Κυριάκου!
Ενταση χθες στη Βουλή, με αναφορές σε εξωγήινους, αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση και εξευτελισμό μέρους της κοινωνίας
Ρεπορτάζ
Δημήτρης Αλειφερόπουλος
Υπερέβη τα εσκαμμένα η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία άρχισε για το δικαίωμα των διεμφυλικών στην αναγνώριση φύλου από το 15ο έτος και επεκτάθηκε... στους εξωγήινους!
Λαμβάνοντας τον λόγο στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να ζητήσει την άποψη της επιστημονικής κοινότητας, επέλεξε να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι και έφερε ένα νομοσχέδιο ανεύθυνο, για να προβοκάρει την Εκκλησία της Ελλάδος και να αποδείξει τον δήθεν προοδευτισμό της» και σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας ψάχνει απεγνωσμένα ένα παρελκυστικό άλλοθι για να κρύψει την πολιτική άγριας λιτότητας που έχει επιβάλει».
Ομως, τα αίματα άναψαν όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού επέμεινε ότι το ζήτημα της διόρθωσης φύλου «δεν είναι μόνο θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως επιχειρεί να το παρουσιάσει η αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση», αλλά κυρίως ιατρικό, επικαλέστηκε τη συζήτηση που είχε με έναν ψυχίατρο για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Οπως είπε, ο ψυχίατρος του μίλησε για έναν 18χρονο, ο οποίος ήθελε να προχωρήσει σε διόρθωση φύλου, «γιατί ανέβηκε στον Υμηττό και έτσι του είπε ένας εξωγήινος»! Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε: «Ο ενδιαφερόμενος απαιτείται να έχει την ωριμότητα να παίρνει μια τέτοια απόφαση ζωής και πρέπει να υπάρχει ιατρική μέριμνα».
Στην αίθουσα μπήκε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας τον λόγο για να απαντήσει στον πρόεδρο της Ν.Δ. «Αλλα παραδείγματα δεν είχε να αναφέρει;» αναρωτήθηκε και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη πρόσθεσε: «Είναι ντροπή να εξευτελίζει και υβρίζει ένα κομμάτι της κοινωνίας, λέγοντας ότι χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης!»
«Ακροδεξιό κρεσέντο»
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. για «ακροδεξιό κρεσέντο» και επέμεινε στην επιλογή του για δικαίωμα διόρθωσης φύλου από το 15ο έτος επικαλούμενος το «τρομακτικό bullying που υφίστανται στα λύκεια» και τις «δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας στα σχολειά και στην επαρχία που κρύβονται κάτω από το χαλί». «Δεν μπορεί κανείς να περιμένει την ενηλικίωση των 18 για να ελέγξει την ορμονική του συμπεριφορά» είπε ο πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντά: «Εργαλειοποιείτε το ζήτημα για να συσπειρώσετε την Κοινοβουλευτική Ομάδα σας. Ο κ. Καμμένος πού ακριβώς είναι σήμερα; Και στον Αρη θα πήγαινε για να λείπει».
Η απάντηση ήρθε από τον κ. Καμμένο μέσω twitter, όπου έγραψε: «Είμαι σε προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη και ψήφισα όπως μου επέβαλε η συνείδησή μου, εσύ με τον εξωγήινο να το δεις με έναν ειδικό».
----
Διαφωνεί το 71% της κοινής γνώμης
Σε συντριπτικά ποσοστά η ελληνική κοινωνία διαφωνεί με τη νομική αλλαγή φύλου, όχι μόνο από τα 15 έτη ηλικίας, αλλά ακόμα και από τα 17. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της MRB για το Star. Το ποσοστό διαφωνίας (μάλλον ή σίγουρα) σχετικά με τη δυνατότητα νομικής αλλαγής φύλου σε άτομα ηλικίας 15-17 ετών είναι 71,7%, έναντι ποσοστού 26,7% των ερωτηθέντων που συμφωνούν. Υψηλά είναι τα ποσοστά όσων διαφωνούν στο σύνολο των ανδρών (73,2%), στις ηλικίες 18-34 (78,6%), στα ημιαστικά/αγροτικά στρώματα (76,2%), στους γονείς με παιδιά έως 17 ετών (75,5%), όπως και σε όσους δεν έχουν πάει σχολείο ή έχουν τελειώσει μόνο το δημοτικό (75,6%). Οσον αφορά τη νομική αλλαγή φύλου, για την παροχή της δυνατότητας αυτής σε άτομα άνω των 17 ετών, το 39,3% απαντά ότι συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, έναντι του σαφώς μεγαλύτερου 58,6%, που απαντά ότι μάλλον ή σίγουρα διαφωνεί.
----
Θρησκευτικά από Σταύρο και Ιστορία από Λεβέντη
Η Εκκλησία της Ελλάδος βρέθηκε στον πυρήνα της ομιλίας των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης (σ.σ.: η Φ. Γεννηματά απουσίαζε), με τον Σταύρο Θεοδωράκη να ασκεί δριμεία κριτική σε «κάποιους ακραίους της Ορθοδοξίας», όπως τους χαρακτήρισε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του νομοσχεδίου ερμηνεύοντας το περιεχόμενο της χριστιανικής πίστης. «Για μένα, και για πολλούς από εμάς -θέλω να πιστεύω- τα ιερά και τα όσια της πατρίδας είναι να μην έχεις παιδιά και αποπαίδια. Η αγάπη και η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας είναι η βάση των χριστιανικών διδαχών. Το κέντρο είναι ο άνθρωπος και όχι οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα, ο φόβος. Αυτό πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας: ότι δεν υπάρχουν “παιδιά ενός κατώτερου θεού”» ανέφερε.
«Ο Παπαφλέσσας πολέμησε, όχι ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, για να είναι η Ελλάδα ένα ορθόδοξο κράτος» είπε ο Βασίλης Λεβέντης, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι τόσο ασήμαντη η Εκκλησία, που μπορεί αυτή η αίθουσα να αγνοεί τις απόψεις της;» Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων επισήμανε:
«Θα δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα, εάν ψηφιστεί, η αλλαγή φύλου. Τους δίνουμε κάτι που πάει κόντρα στη φύση».
«Εξωφρενικό, αδιανόητο, τέρας και επικίνδυνο» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Ν. Μιχαλολιάκος υποστηρίζοντας ότι «οδηγεί πέραν της οικονομικής στην πολιτική, ηθική και κοινωνική χρεοκοπία της χώρας και στη διάλυση του έθνους». Παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για «συστηματική προπαγάνδα και διαστρέβλωση της Ιστορίας».
----
Εμφύλιος σε ΣΥΡΙΖΑ για την Ενωση Ξάνθης
Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η τροπολογία που αφορά την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης». Ομως, και στην περίπτωση της «περίεργης» τροπολογίας, την όποια είχε πρώτη αναδείξει η «δημοκρατία», υπήρξαν τέσσερα «αντάρτικα» από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Την τροπολογία καταψήφισαν η Νίνα Κασιμάτη και οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά, Ζεϊμπέκ και Καραγιουσού. Από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι βουλευτές Δ. Καμμένος και Κ. Κατσίκης που διαφωνούσαν πείστηκαν τελικά να πουν το «ναι» μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης. Την τροπολογία υπερψήφισαν επίσης η Ν.Δ., η ΔΗ.ΣΥ. και το Ποτάμι, ενώ κατά τάχθηκαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ενωση Κεντρώων.
Πυρά
Η τροπολογία στάθηκε αφορμή να ανταλλάξουν ενδοκομματικά πυρά η κυρία Κασιμάτη με την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο Αννέτα Καββαδία. Η κυρία Κασιμάτη, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί, επικαλέστηκε μεταξύ άλλων την πρόταση ψηφίσματος που έχει κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στην οποία γίνεται λόγος για εθνική τουρκική μειονότητα. «Δεν πρέπει σε αυτή την αίθουσα να λέμε ανακρίβειες και να δημιουργούμε εντυπώσεις» απάντησε η κυρία Καββαδία. «Δυστυχώς αυτό που σας είπα δεν είναι ανακρίβεια, σας καταθέτω το ψήφισμα της Ισλαμικής Διάσκεψης όπου γίνεται λόγος για “Τουρκική” μουσουλμανική μειονότητα Δυτικής Θράκης, αυτό το ψήφισμα παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Ισότητας για να ληφθεί υπόψη» απάντησε σε έντονο ύφος η κυρία Κασιμάτη, υπενθυμίζοντας ότι «στην Ελλάδα δεν αποδεχόμαστε εθνικές μειονότητες».
----
Και απαγόρευση κηδείας εξετάζει η Ιεραρχία μετά την ψήφιση του νόμου
Δυσφορία στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου προκάλεσε η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νομική αλλαγή του φύλου, έστω και με σχετική πλειοψηφία. Παρά την έντονη ενόχληση, η Ιεραρχία δεν φέρεται αποφασισμένη να λειτουργήσει εν θερμώ, αλλά να προβεί σε προσεκτικές και καλά υπολογισμένες κινήσεις.
Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην επόμενη ημέρα, όταν το νομοσχέδιο γίνει νόμος του κράτους, και αυτό διότι υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα που ανακύπτουν από την ψήφιση και την εφαρμογή του νόμου για τη νομική αλλαγή φύλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», οι συνοδικές υπηρεσίες τις προηγούμενες ημέρες βρίσκονταν σε πλήρη κινητοποίηση, διερευνώντας συγκεκριμένες λεπτομέρειες ώστε να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσει στο εξής η Εκκλησία σε μια σειρά γραφειοκρατικών μεν, αλλά ευαίσθητων θεμάτων.
Ούτε γνωμάτευση
Για παράδειγμα, διαπιστώνεται ότι με τον νέο νόμο δεν θα απαιτείται ούτε χειρουργική ή ορμονική «διόρθωση φύλου», ούτε ιατρική γνωμάτευση πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης που διατάζει τη μεταβολή του φύλου στη ληξιαρχική πράξη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύψουν περιπτώσεις ανθρώπων που θα έχουν πετύχει την αλλαγή καταχώρισης φύλου στη ληξιαρχική πράξη γέννησης, αλλά θα διατηρούν το αρχικό βιολογικό φύλο τους, αφού δεν υποχρεούνται σε ιατρικές επεμβάσεις ή θεραπείες στο σώμα τους. Τέτοιες περιπτώσεις εκτιμάται ότι μπορεί είναι σπάνιες, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να υπάρξουν.
Για τον λόγο αυτόν υπήρξαν εισηγήσεις προς την Ιερά Σύνοδο να επανεξεταστεί μια σειρά ζητημάτων, όπως η είσοδος στον μοναχισμό ή στον κλήρο, η τέλεση γάμου, οι βαπτίσεις, ενώ δεν αποκλείονται αλλαγές ακόμα και στις κηδείες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου οι συνοδικές υπηρεσίες δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στην επανεξέταση της στάσης της Εκκλησίας και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα αλλαγής φύλου, που παλαιότερα τα αρμόδια συνοδικά όργανα είχαν δώσει απαντήσεις πρωτοποριακές για την εποχή τους.
Οι απαντήσεις αυτές όμως είχαν δοθεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν προχωρήσει σε χειρουργική αλλαγή του φύλου τους και στην έκδοση σχετικής δικαστικής απόφασης.
Αντ. Τριανταφύλλου
----
Οργή για τις «πλάτες» του Jumbo στην ομοφυλοφιλία
Εκατοντάδες αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η απαράδεκτη απόφαση των Jumbo να «προμοτάρουν» την ομοφυλοφιλία, καθώς σε νέο σποτ της αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών πρωταγωνιστές είναι ένα γκέι ζευγάρι!
Η οργή για τη συγκεκριμένη κίνηση των Jumbo είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση απευθύνεται σε μικρά παιδιά, που μάλιστα έχουν ιδιαίτερη... συμπάθεια στις διαφημίσεις των καταστημάτων, κυρίως για τα τραγούδια που τις συνοδεύουν.
Πάντως, προφανώς αυτή τη φορά τα Jumbo ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια, ενώ ερωτήματα προκαλεί και η χρονική στιγμή που επιλέγουν να «διαφημίσουν» την ομοφυλοφιλία, αφού χθες ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το φύλο.
Το μήνυμα
Ποιο μήνυμα προσπαθούν, άραγε, να περάσουν οι ιθύνοντες της εταιρίας στα Ελληνόπουλα;
Στο νέο και απαράδεκτο σποτ, το οποίο προβλήθηκε πρώτη φορά προχθές το βράδυ, πρωταγωνιστούν ένα νεαρό στρέιτ ζευγάρι κι ένα μεγαλύτερο σε ηλικία ζευγάρι αντρών, που βρίσκονται στα Jumbo και μοιράζονται την κοινή τους προτίμηση για τα προϊόντα του καταστήματος...
«Η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι η δημοκρατία της διαφθοράς. Ντροπή σας για την αμηχανία που δημιουργείτε στις οικογένειες που προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν από λογικές σαν τις δικές σας» ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχόλιό της σε κοινωνικό δίκτυο μια αγανακτισμένη πελάτισσα του καταστήματος.
❱❱ Αδωνις στον Κυριάκο: Αν πεις «ναι», δεν θα γίνεις ποτέ πρωθυπουργός
❱❱ Η Εκκλησία σκέφτεται ως «απάντηση» να απαγορεύσει τις κηδείες για διεμφυλικούς
Προβλήματα για το Μαξίμου κρύβει η επόμενη μέρα, παρά την ψήφιση του εκτρώματος για τη διόρθωση φύλου
Δημήτρης Αλειφερόπουλος
Σοβαρά τραυματισμένη βγήκε η κυβέρνηση από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο της διόρθωσης φύλου, ...
καθώς η κάλπη κατέγραψε πολλές και σημαντικές διαφοροποιήσεις και απώλειες από την πλευρά της πλειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. Μπορεί το νομοσχέδιο να υπερψηφίστηκε επί της αρχής με 171 «ναι» επί συνόλου 285 βουλευτών, ωστόσο το επίμαχο άρθρο 3 που επιτρέπει τη διόρθωση φύλου από την ηλικία των 15 συγκέντρωσε μόλις 148 θετικές ψήφους έναντι 124 αρνητικών και 13 «παρών».
Τη συγκεκριμένη ρύθμιση υπερψήφισαν 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έξι του Ποταμιού, ο Κώστας Ζουράρις από τους ΑΝ.ΕΛ. (για να κρατήσει την υπουργική του καρέκλα, διαφοροποιήθηκε προκλητικά από τη θέση του κόμματός του και από την άποψη των ψηφοφόρων των ΑΝ.ΕΛ.) και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος επίσης διαφοροποιήθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Πιστή στη γραμμή
Ωστόσο η Ελενα Κουντουρά, αν και υπουργός Πολιτισμού, δεν τήρησε την «παράδοση» οι υπουργοί να ψηφίζουν τα νομοσχέδια και παρέμεινε πιστή στη γραμμή των ΑΝ.ΕΛ. ψηφίζοντας «όχι». «Μισή» διαφοροποίηση και από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος προτίμησε το ανώδυνο «παρών» για το επίμαχο άρθρο 3.
Eνα «όχι» και τρεις απουσίες σημάδεψαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 3, με τη Γεωργία Γεννιά να το καταψηφίζει και τους Γιάννη Μιχαλογιαννάκη και Μάρκο Μπόλαρη που είχαν δηλώσει ότι διαφωνούν να λάμπουν διά της απουσίας τους από την ψηφοφορία. Απών ήταν και ο Τάσος Κουράκης, ο οποίος ωστόσο είχε δηλώσει ασθένεια.
Την ίδια ώρα ηχηρό «όχι» στη διόρθωση φύλου από τα 15 έτη ακούστηκε από 124 βουλευτές, καθώς η διάταξη καταψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία κατέθεσε δική της πρόταση νόμου, το ΚΚΕ, την Eνωση Κεντρώων, τη Χρυσή Αυγή αλλά και ανεξάρτητους βουλευτές όπως η Κατερίνα Μάρκου και ο Νίκος Νικολόπουλος, οι οποίοι ψήφισαν «όχι σε όλα».
Η διάταξη προκάλεσε τριγμούς στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της οποίας η επίσημη θέση ήταν «ναι» στο νομοσχέδιο και «παρών» στο άρθρο 3. Εκτός από τη διαφοροποίηση Θεοχαρόπουλου, ηχηρές απουσίες σημειώθηκαν από τους Γιάννη Μανιάτη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Δημήτρη Κρεμαστινό (ο οποίος με γραπτή δήλωσή του είχε δηλώσει πως διαφωνεί), Βασίλη Κεγκέρογλου, Μιχάλη Τζελέπη και Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκαν σε διατάξεις του νομοσχεδίου ή απουσίαζαν αδικαιολογήτως δεν αποκλείεται να κληθούν από τα αρμόδια κομματικά όργανα, σύμφωνα με ενημέρωση της γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου και του διευθυντή Κώστα Ζαχαριάδη.
Ωστόσο οι ίδιοι έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφών και πειθαρχικών ποινών.
Επέμβαση με κάλυψη από τα Ταμεία θέλει ο Νικήτας!
Μπορεί τα Ταμεία να διαλύονται και να μην καλύπτουν πλέον ούτε τα στοιχειώδη, όμως ο Νικήτας Κακλαμάνης ζητάει να καλύπτεται από αυτά η εγχείρηση αλλαγής φύλου! Αν και γιατρός στο επάγγελμα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. δείχνει εκτός τόπου και χρόνου, θέτοντας προτεραιότητες που μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν, όταν το σύστημα υγείας μας... νοσεί επικίνδυνα. Αναφερόμενος στο ζήτημα του ακρωτηριασμού, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε πως τα δημόσια νοσοκομεία δεν διαθέτουν το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό και τον εξειδικευμένο εξοπλισμό που χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. «Δεν νομίζω πως υπάρχει πτέρυγα που να μην καταδικάζει τον υποχρεωτικό ακρωτηριασμό. Υπάρχουν, όμως, κάποια από αυτά τα άτομα που επιθυμούν να κάνουν πλαστική επέμβαση και αυτό χρειάζεται εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και εξειδικευμένο κέντρο... Εάν δεν υπάρχει στον δημόσιο τομέα και πρέπει να πάει το άτομο στον ιδιωτικό τομέα, σε εξειδικευμένο κέντρο εντός ή εκτός Ελλάδος, εάν αυτό δεν καλυφθεί από έξοδα που θα εγκρίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή το αντίστοιχο Ταμείο, είναι δώρον άδωρον. Διότι πόσες οικογένειες είναι τόσο πλούσιες για να καλύψουν μία τέτοια επέμβαση;» διερωτήθηκε, προκαλώντας τις εύλογες απορίες.
Τελικά, στην Πειραιώς πρυτάνευσε η... λογική
Εστω την ύστατη ώρα η λογική επικράτησε στη Ν.Δ., οι εισηγήσεις για το «ναι» (αρχικά) και για την αποχώρηση από την ψηφοφορία (αργότερα) απορρίφθηκαν και οι βουλευτές της καταψήφισαν το κατάπτυστο νομοσχέδιο για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου.
Τις ημέρες που προηγήθηκαν ο προβληματισμός ήταν έντονος στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσει στη Βουλή, μετά και τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εντός του Ιουλίου με εκπροσώπους της ΛΟΑΤ (Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Transgender άτομα) κοινότητας. Ωστόσο, οι παράλογες αναφορές της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και ο κίνδυνος εσωκομματικών τριγμών) ανάγκασε τον πρόεδρο της Ν.Δ. να αποφασίσει τη συντεταγμένη καταψήφιση του νομοσχεδίου, αφού προηγουμένως είχε κατατεθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση άλλη πρόταση.
Τραύματα
Κομματικές πηγές σχολίαζαν χθες ότι η «κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη από αυτήν την ψηφοφορία, καθώς οι απόψεις της έρχονται σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας». Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «πέρασε με λιγότερες από 151 ψήφους και δείχνει ότι η πλειοψηφία μιας κυβέρνησης σε αποδρομή έχει ήδη αποκτήσει ρωγμές και αυτό που την κρατάει ακόμα ενωμένη είναι ο τυχοδιωκτισμός».
«Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε μια δίκαιη, φιλελεύθερη, σωστή και ισορροπημένη θέση» σημειώνει η Πειραιώς και καταλήγει: «Αναγνώρισε εμπράκτως την ανάγκη θεσμικού εκσυγχρονισμού, θέτοντας κάποιες εύλογες προϋποθέσεις, οι οποίες έχουν την αποδοχή της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας».
Πώς ψήφισαν οι 300 βουλευτές για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (το άρθρο 3 προβλέπει αλλαγή φύλου από τα 15) • ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:
ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ: Εφτασε στο Διάστημα η κόντρα Τσίπρα - Κυριάκου!
Ενταση χθες στη Βουλή, με αναφορές σε εξωγήινους, αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση και εξευτελισμό μέρους της κοινωνίας
Ρεπορτάζ
Δημήτρης Αλειφερόπουλος
Υπερέβη τα εσκαμμένα η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία άρχισε για το δικαίωμα των διεμφυλικών στην αναγνώριση φύλου από το 15ο έτος και επεκτάθηκε... στους εξωγήινους!
Λαμβάνοντας τον λόγο στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να ζητήσει την άποψη της επιστημονικής κοινότητας, επέλεξε να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι και έφερε ένα νομοσχέδιο ανεύθυνο, για να προβοκάρει την Εκκλησία της Ελλάδος και να αποδείξει τον δήθεν προοδευτισμό της» και σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας ψάχνει απεγνωσμένα ένα παρελκυστικό άλλοθι για να κρύψει την πολιτική άγριας λιτότητας που έχει επιβάλει».
Ομως, τα αίματα άναψαν όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού επέμεινε ότι το ζήτημα της διόρθωσης φύλου «δεν είναι μόνο θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως επιχειρεί να το παρουσιάσει η αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση», αλλά κυρίως ιατρικό, επικαλέστηκε τη συζήτηση που είχε με έναν ψυχίατρο για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Οπως είπε, ο ψυχίατρος του μίλησε για έναν 18χρονο, ο οποίος ήθελε να προχωρήσει σε διόρθωση φύλου, «γιατί ανέβηκε στον Υμηττό και έτσι του είπε ένας εξωγήινος»! Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε: «Ο ενδιαφερόμενος απαιτείται να έχει την ωριμότητα να παίρνει μια τέτοια απόφαση ζωής και πρέπει να υπάρχει ιατρική μέριμνα».
Στην αίθουσα μπήκε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας τον λόγο για να απαντήσει στον πρόεδρο της Ν.Δ. «Αλλα παραδείγματα δεν είχε να αναφέρει;» αναρωτήθηκε και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη πρόσθεσε: «Είναι ντροπή να εξευτελίζει και υβρίζει ένα κομμάτι της κοινωνίας, λέγοντας ότι χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης!»
«Ακροδεξιό κρεσέντο»
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. για «ακροδεξιό κρεσέντο» και επέμεινε στην επιλογή του για δικαίωμα διόρθωσης φύλου από το 15ο έτος επικαλούμενος το «τρομακτικό bullying που υφίστανται στα λύκεια» και τις «δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας στα σχολειά και στην επαρχία που κρύβονται κάτω από το χαλί». «Δεν μπορεί κανείς να περιμένει την ενηλικίωση των 18 για να ελέγξει την ορμονική του συμπεριφορά» είπε ο πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντά: «Εργαλειοποιείτε το ζήτημα για να συσπειρώσετε την Κοινοβουλευτική Ομάδα σας. Ο κ. Καμμένος πού ακριβώς είναι σήμερα; Και στον Αρη θα πήγαινε για να λείπει».
Η απάντηση ήρθε από τον κ. Καμμένο μέσω twitter, όπου έγραψε: «Είμαι σε προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη και ψήφισα όπως μου επέβαλε η συνείδησή μου, εσύ με τον εξωγήινο να το δεις με έναν ειδικό».
----
Διαφωνεί το 71% της κοινής γνώμης
Σε συντριπτικά ποσοστά η ελληνική κοινωνία διαφωνεί με τη νομική αλλαγή φύλου, όχι μόνο από τα 15 έτη ηλικίας, αλλά ακόμα και από τα 17. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της MRB για το Star. Το ποσοστό διαφωνίας (μάλλον ή σίγουρα) σχετικά με τη δυνατότητα νομικής αλλαγής φύλου σε άτομα ηλικίας 15-17 ετών είναι 71,7%, έναντι ποσοστού 26,7% των ερωτηθέντων που συμφωνούν. Υψηλά είναι τα ποσοστά όσων διαφωνούν στο σύνολο των ανδρών (73,2%), στις ηλικίες 18-34 (78,6%), στα ημιαστικά/αγροτικά στρώματα (76,2%), στους γονείς με παιδιά έως 17 ετών (75,5%), όπως και σε όσους δεν έχουν πάει σχολείο ή έχουν τελειώσει μόνο το δημοτικό (75,6%). Οσον αφορά τη νομική αλλαγή φύλου, για την παροχή της δυνατότητας αυτής σε άτομα άνω των 17 ετών, το 39,3% απαντά ότι συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, έναντι του σαφώς μεγαλύτερου 58,6%, που απαντά ότι μάλλον ή σίγουρα διαφωνεί.
----
Θρησκευτικά από Σταύρο και Ιστορία από Λεβέντη
Η Εκκλησία της Ελλάδος βρέθηκε στον πυρήνα της ομιλίας των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης (σ.σ.: η Φ. Γεννηματά απουσίαζε), με τον Σταύρο Θεοδωράκη να ασκεί δριμεία κριτική σε «κάποιους ακραίους της Ορθοδοξίας», όπως τους χαρακτήρισε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του νομοσχεδίου ερμηνεύοντας το περιεχόμενο της χριστιανικής πίστης. «Για μένα, και για πολλούς από εμάς -θέλω να πιστεύω- τα ιερά και τα όσια της πατρίδας είναι να μην έχεις παιδιά και αποπαίδια. Η αγάπη και η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας είναι η βάση των χριστιανικών διδαχών. Το κέντρο είναι ο άνθρωπος και όχι οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα, ο φόβος. Αυτό πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας: ότι δεν υπάρχουν “παιδιά ενός κατώτερου θεού”» ανέφερε.
«Ο Παπαφλέσσας πολέμησε, όχι ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, για να είναι η Ελλάδα ένα ορθόδοξο κράτος» είπε ο Βασίλης Λεβέντης, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι τόσο ασήμαντη η Εκκλησία, που μπορεί αυτή η αίθουσα να αγνοεί τις απόψεις της;» Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων επισήμανε:
«Θα δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα, εάν ψηφιστεί, η αλλαγή φύλου. Τους δίνουμε κάτι που πάει κόντρα στη φύση».
«Εξωφρενικό, αδιανόητο, τέρας και επικίνδυνο» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Ν. Μιχαλολιάκος υποστηρίζοντας ότι «οδηγεί πέραν της οικονομικής στην πολιτική, ηθική και κοινωνική χρεοκοπία της χώρας και στη διάλυση του έθνους». Παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για «συστηματική προπαγάνδα και διαστρέβλωση της Ιστορίας».
----
Εμφύλιος σε ΣΥΡΙΖΑ για την Ενωση Ξάνθης
Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η τροπολογία που αφορά την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης». Ομως, και στην περίπτωση της «περίεργης» τροπολογίας, την όποια είχε πρώτη αναδείξει η «δημοκρατία», υπήρξαν τέσσερα «αντάρτικα» από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Την τροπολογία καταψήφισαν η Νίνα Κασιμάτη και οι τρεις μειονοτικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά, Ζεϊμπέκ και Καραγιουσού. Από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι βουλευτές Δ. Καμμένος και Κ. Κατσίκης που διαφωνούσαν πείστηκαν τελικά να πουν το «ναι» μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης. Την τροπολογία υπερψήφισαν επίσης η Ν.Δ., η ΔΗ.ΣΥ. και το Ποτάμι, ενώ κατά τάχθηκαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ενωση Κεντρώων.
Πυρά
Η τροπολογία στάθηκε αφορμή να ανταλλάξουν ενδοκομματικά πυρά η κυρία Κασιμάτη με την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο Αννέτα Καββαδία. Η κυρία Κασιμάτη, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί, επικαλέστηκε μεταξύ άλλων την πρόταση ψηφίσματος που έχει κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στην οποία γίνεται λόγος για εθνική τουρκική μειονότητα. «Δεν πρέπει σε αυτή την αίθουσα να λέμε ανακρίβειες και να δημιουργούμε εντυπώσεις» απάντησε η κυρία Καββαδία. «Δυστυχώς αυτό που σας είπα δεν είναι ανακρίβεια, σας καταθέτω το ψήφισμα της Ισλαμικής Διάσκεψης όπου γίνεται λόγος για “Τουρκική” μουσουλμανική μειονότητα Δυτικής Θράκης, αυτό το ψήφισμα παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Ισότητας για να ληφθεί υπόψη» απάντησε σε έντονο ύφος η κυρία Κασιμάτη, υπενθυμίζοντας ότι «στην Ελλάδα δεν αποδεχόμαστε εθνικές μειονότητες».
----
Και απαγόρευση κηδείας εξετάζει η Ιεραρχία μετά την ψήφιση του νόμου
Δυσφορία στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου προκάλεσε η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νομική αλλαγή του φύλου, έστω και με σχετική πλειοψηφία. Παρά την έντονη ενόχληση, η Ιεραρχία δεν φέρεται αποφασισμένη να λειτουργήσει εν θερμώ, αλλά να προβεί σε προσεκτικές και καλά υπολογισμένες κινήσεις.
Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην επόμενη ημέρα, όταν το νομοσχέδιο γίνει νόμος του κράτους, και αυτό διότι υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα που ανακύπτουν από την ψήφιση και την εφαρμογή του νόμου για τη νομική αλλαγή φύλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», οι συνοδικές υπηρεσίες τις προηγούμενες ημέρες βρίσκονταν σε πλήρη κινητοποίηση, διερευνώντας συγκεκριμένες λεπτομέρειες ώστε να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσει στο εξής η Εκκλησία σε μια σειρά γραφειοκρατικών μεν, αλλά ευαίσθητων θεμάτων.
Ούτε γνωμάτευση
Για παράδειγμα, διαπιστώνεται ότι με τον νέο νόμο δεν θα απαιτείται ούτε χειρουργική ή ορμονική «διόρθωση φύλου», ούτε ιατρική γνωμάτευση πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης που διατάζει τη μεταβολή του φύλου στη ληξιαρχική πράξη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύψουν περιπτώσεις ανθρώπων που θα έχουν πετύχει την αλλαγή καταχώρισης φύλου στη ληξιαρχική πράξη γέννησης, αλλά θα διατηρούν το αρχικό βιολογικό φύλο τους, αφού δεν υποχρεούνται σε ιατρικές επεμβάσεις ή θεραπείες στο σώμα τους. Τέτοιες περιπτώσεις εκτιμάται ότι μπορεί είναι σπάνιες, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να υπάρξουν.
Για τον λόγο αυτόν υπήρξαν εισηγήσεις προς την Ιερά Σύνοδο να επανεξεταστεί μια σειρά ζητημάτων, όπως η είσοδος στον μοναχισμό ή στον κλήρο, η τέλεση γάμου, οι βαπτίσεις, ενώ δεν αποκλείονται αλλαγές ακόμα και στις κηδείες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου οι συνοδικές υπηρεσίες δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στην επανεξέταση της στάσης της Εκκλησίας και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα αλλαγής φύλου, που παλαιότερα τα αρμόδια συνοδικά όργανα είχαν δώσει απαντήσεις πρωτοποριακές για την εποχή τους.
Οι απαντήσεις αυτές όμως είχαν δοθεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν προχωρήσει σε χειρουργική αλλαγή του φύλου τους και στην έκδοση σχετικής δικαστικής απόφασης.
Αντ. Τριανταφύλλου
----
Οργή για τις «πλάτες» του Jumbo στην ομοφυλοφιλία
Εκατοντάδες αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η απαράδεκτη απόφαση των Jumbo να «προμοτάρουν» την ομοφυλοφιλία, καθώς σε νέο σποτ της αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών πρωταγωνιστές είναι ένα γκέι ζευγάρι!
Η οργή για τη συγκεκριμένη κίνηση των Jumbo είναι ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση απευθύνεται σε μικρά παιδιά, που μάλιστα έχουν ιδιαίτερη... συμπάθεια στις διαφημίσεις των καταστημάτων, κυρίως για τα τραγούδια που τις συνοδεύουν.
Πάντως, προφανώς αυτή τη φορά τα Jumbo ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια, ενώ ερωτήματα προκαλεί και η χρονική στιγμή που επιλέγουν να «διαφημίσουν» την ομοφυλοφιλία, αφού χθες ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το φύλο.
Το μήνυμα
Ποιο μήνυμα προσπαθούν, άραγε, να περάσουν οι ιθύνοντες της εταιρίας στα Ελληνόπουλα;
Στο νέο και απαράδεκτο σποτ, το οποίο προβλήθηκε πρώτη φορά προχθές το βράδυ, πρωταγωνιστούν ένα νεαρό στρέιτ ζευγάρι κι ένα μεγαλύτερο σε ηλικία ζευγάρι αντρών, που βρίσκονται στα Jumbo και μοιράζονται την κοινή τους προτίμηση για τα προϊόντα του καταστήματος...
«Η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι η δημοκρατία της διαφθοράς. Ντροπή σας για την αμηχανία που δημιουργείτε στις οικογένειες που προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν από λογικές σαν τις δικές σας» ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχόλιό της σε κοινωνικό δίκτυο μια αγανακτισμένη πελάτισσα του καταστήματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου