Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

FACE(JIHAD)BOOK

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Για όσους πιστεύουν ότι στο Facebook και γενικότερα στα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να εκφράζουν και να μοιράζονται ελεύθερα τις απόψεις τους χωρίς καμία απολύτως συνέπεια, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν. Οι κυβερνήσεις σήμερα επιχειρούν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τα σχέδια τους προσπαθώντας να εμποδίσουν οποιεσδήποτε αντιδράσεις προκύψουν. Οι περιπτώσεις που περιγράφονται παρακάτω επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό....

Οι αστυνομικοί της Δανίας ελέγχουν στο facebook τα σχόλια που είναι ενάντια στην μαζική μετανάστευση, μέχρι και απειλώντας τους «αντάρτες» χρήστες επειδή αντιτίθενται στην πολιτική αυτή. Τα νέα μεταδόθηκαν αφότου η αστυνομία «επισκέφτηκε» πολλούς από αυτούς για να τους προειδοποιήσει σχετικά με τα σχόλια που έγραφαν κατά της μαζικής μετανάστευσης. Ενώ στο face(jihad)book και στο twitter μπλοκάρουν αντιμουσουλμανικά σχόλια από όσους διαμαρτύρονται, οι Ισλαμιστές τρομοκράτες συνεχίζουν να γράφουν τα γεμάτο μίσος δικά τους σχόλια.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα Breitbart, ο Mark Jongeneel, ένας ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης στην ολλανδική πόλη Sliedrecht έγραψε στο Twitter: «Στο κολλέγιο του Sliedrecht έχει γίνει μια πρόταση να φιλοξενήσει 250 μετανάστες τα επόμενα δύο χρόνια. Τι κακός σχεδιασμός! #letusresist’».Τότε ο κύριος Jongeneel δέχτηκε επίσκεψη στο σπίτι της μητέρας του και ακολούθως στο χώρο εργασίας του από την αστυνομία η οποία τον προειδοποίησε για τα σχόλιά του.

Μιλώντας στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Deutsche Welle, (DW) περιέγραψε τα γεγονότα ως εξής: «Τους ρώτησα ποιο είναι το πρόβλημα και μου είπαν τα tweet σου. Μου ζήτησαν να είμαι προσεκτικός με την συμπεριφορά μου στο twitter διότι αν υπάρξουν αντιδράσεις τότε θα είμαι εγώ υπεύθυνος. -Τουιτάρεις πολύ, είπε η αστυνομία εξηγώντας -Έχουμε εντολή να σου ζητήσουμε να προσέχεις τον τόνο σου. Τα tweet σου φαίνονται επαναστατικά.»

Μπορεί μόνο να υποτεθεί ότι η αστυνομία αναφέρονταν στο hashtag #letusresist όταν αναφέρονταν στην υπευθυνότητα για όποιον επαναστατεί. Το hashtag, το οποίο στα Ολλανδικά είναι #kominVerzet, χρησιμοποιείται συχνά από ανθρώπους οι οποίοι αντιτίθενται στη μαζική μετανάστευση, κυρίως με το να μοιράζονται άρθρα, βίντεο και εκφράσεις θυμού και ανησυχίας.


Και ο κύριος Jongeneel δεν ήταν ο μοναδικός τον οποίο επισκέφτηκε η αστυνομία για αυτόν τον λόγο. Ένας άλλος Ολλανδός, ονόματι Johan from Kaatsheuvel, δέχτηκε επίσκεψη αφότου πόσταρε μια κατάσταση στο Facebook η οποία έλεγε : «Ήταν μια συνάντηση στην αίθουσα του συμβουλίου, μια ενημερωτική βραδιά μόνο για τους κατοίκους της πόλης» και στη συνέχεια πρόσθεσε, « Έπρεπε να συγκεντρωθούμε στην πλατεία της αγοράς για να κάνουμε μια διαδήλωση διαμαρτυρίας διότι θα είμαι πολύ ειλικρινής, δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτούς που ζητούν άσυλο στη χώρα μας.»


Η πόλη του Kaatsheuvel σχεδιάζει να στεγάσει τουλάχιστον 1.200 μετανάστες και η διαμαρτυρία του Johan στην αγορά είχε ως σκοπό να δείξει την αντίθεση του στην ιδέα αυτή. Η αστυνομία ήθελε να εκφοβήσει τον Johan για να μην προχωρήσει με την διαμαρτυρία του στην πλατεία και αυτός έγγραψε μετά από αυτό, «μόλις δέχτηκα μια επίσκεψη από την αστυνομία με την… φιλική αίτηση να μην οργανώσω τη διαμαρτυρία στην αγορά αύριο ή τη Δευτέρα.».
Σύμφωνα με έναν φίλο του Johan, ο οποίος θέλησε να μείνει ανώνυμος, η αστυνομία επισκέφτηκε και άλλα οχτώ άτομα περίπου σε αυτήν την πόλη για παρόμοια ποστ.

Το Facebook συνεχίζει να επιτρέπει κελεύσματα βίας και λόγια μίσους από τους Μουσουλμάνους, αλλά μπλοκάρει πόστ τα οποία κριτικάρουν αυτήν την πολιτική.






Η εφημερίδα New Europe αναφέρει ότι τους τελευταίους μήνες η αστυνομία επισκέφτηκε τα σπίτια πολλών ανθρώπων οι οποίοι άσκησαν κριτική στα σχέδια για προσφυγικά κέντρα ασύλου. Τον Οκτώβριο του 2015 στο Leeuwarden περίπου 20 αντίπαλοι των προγραμμάτων αυτών δέχτηκαν επίσκεψη της αστυνομίας στα σπίτια τους. Αυτό έγινε στο Enschede και σε κάποια μέρη στο Brabant, όπου σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ, άνθρωποι οι οποίοι ήταν αντίθετοι με την άφιξη των μεταναστών και διαχειρίζονταν μια σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα με το θέμα αυτό, τους προειδοποίησαν να σταματήσουν.

Ένας εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας αναγνώρισε στην ολλανδική εφημερίδα Handelsblad ότι υπάρχουν δέκα μονάδες πληροφοριών από «ψηφιακούς ντεντέκτιβ» οι οποίοι παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο σελίδες σε λογαριασμούς στο Facebook και στο Twitter και ψάχνουν για ποστ τα οποία «ξεπερνούν τα όρια.»

Οι επισκέψεις αυτές των αστυνομικών πολύ πιθανό γίνονται για την καταστολή κάποιων αντιδράσεων που έγιναν σε μικρές πόλεις ενάντια στην κατασκευή κέντρων ασύλου. Η ολλανδική αστυνομία εκτόξευσε μέχρι και δακρυγόνα στους διαδηλωτές της μικρής πόλης Geldermalsen αφότου πρώτα ρίχτηκαν μπουκάλια μπύρας και πυροτεχνήματα. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν δια της βίας να εισβάλλουν σε μια συνάντηση στο δημαρχείο όπου οι συγκεντρωμένοι συζητούσαν τα σχέδια τους για ένα άσυλο 1.500 ατόμων σε μια πόλη με μόλις 27.000 κατοίκους.
Μικρές πόλεις στη Γερμανία και την Ολλανδία υποχρεώνονται να σηκώσουν ένα δυσανάλογο κόστος για την προσφυγική κρίση, καθώς οι κυβερνήσεις έχουν στείλει ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών μέσα ή γύρω από αυτές τις μικρές πόλεις. Αυτοί οι μετανάστες στεγάζονται συνήθως σε κοντινά θέρετρα διακοπών όπως στη περίπτωση της κωμόπολης Oranje στην επαρχία Drenthe, όπου μια πόλη 140 κατοίκων δέχτηκε το πλήγμα να στεγάσει εκεί κοντά 700 πρόσφυγες. Θυμωμένοι κάτοικοι προσπάθησαν να σταματήσουν τα λεωφορεία με μετανάστες να εισέλθουν μπλοκάροντας το δρόμο, αλλά τελικά τα παράτησαν.


  Οι αστυνομικοί της Δανίας έχουν σχολιάσει θετικά αυτή την εκστρατεία καταστολής και ένας εκπρόσωπος είπε ότι τη βρίσκουν αποτελεσματική. Ο Mark Jongeneel ανέφερε πως αρνείται να αλλάξει τον τρόπο έκφρασης του στα κοινωνικά δίκτυα, δίνοντας έμφαση στην επιθυμία του για ελεύθερη έκφραση λέγοντας, «Δεν πρόκειται να σωπάσω!»


Παράλληλα οι γυναίκες στη Γερμανία εξοπλίζονται με ό,τι μπορούν για να προστατευτούν κατά των μουσουλμάνων βιαστών. Οι αριστεροί πολιτικοί τις αποκαλούν ρατσίστριες, επειδή θέλουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από τους μουσουλμάνους βιαστές, οι οποίοι ποζάρουν ως «πρόσφυγες» και τις θεωρούν «τσούλες». Σε ένα μαγαζί όπλων ο μαγαζάτορας ισχυρίζεται πως πλέον δεν μένει τίποτα στα ράφια, από σπρέι πιπεριού μέχρι κανονικά πιστόλια καθώς αυτή είναι πλέον η καθημερινή ζωή των Γερμανών, το να βρίσκονται δηλαδή σε διαρκή άμυνα.
Σε μια άλλη αποκλειστική ιστορία, σύμφωνα με την εφημερίδα Middeldeutsch Zeitung, ένας βετεράνος αξιωματούχος επί 17 χρόνια, ονόματι Sven Kleuckling, προσπάθησε να αναδείξει τον πόλεμο της ίδιας της γερμανικής κυβέρνησης κατά των ίδιων των πολιτών της. Αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται σε διαθεσιμότητα χωρίς μισθό και πιθανότατα θα απολυθεί και θα αντιμετωπίσει κατηγορίες επειδή εξέθεσε στο Facebook μια μυστική οδηγία η οποία δόθηκε στα γερμανικά αστυνομικά τμήματα όλης της επικρατείας.
Η οδηγία αυτή έλεγε ότι οι μετανάστες δεν θα πρέπει να… διώκονται για κανενός είδους έγκλημα!


Η γερμανική κυβέρνηση αγωνίζεται για να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Kleuckling. Η αστυνομία από την άλλη, κατηγορεί τις δηλώσεις του ότι είναι επηρεασμένες από δεξιό εξτρεμισμό, (συνηθισμένο κόλπο).
Από κάτω είναι μια φωτογραφία με τη δημοσίευσή του Sven Kleuckling στο Facebook στο οποίο εξηγεί την κατάσταση ενώ παράλληλα κατηγορεί την αστυνομία και την κυβέρνηση για την κατάντια στην οποία έχει φτάσει η χώρα του. Τελειώνοντας λέει τα εξής: « Τα έδινα πάντοτε όλα για την πατρίδα. Έχω ρισκάρει τη ζωή μου για την ασφάλεια. Ντρέπομαι να δουλέψω γι αυτήν τη κυβέρνηση. Αυτό θα εξηγήσω και στο γιο μου.»
Με αυτόν τον τρόπο θα επιβληθεί σιγά σιγά η λογοκρισία και θα εξαπλωθεί σε όλους τους τομείς. Θα ξεκινήσει από τα κοινωνικά δίκτυα όπου λόγο θα έχουν πλέον μόνο αυτοί οι οποίοι είναι με το μέρος των κυβερνήσεων και έτσι στη συνέχεια θα καταπνίγονται όλες οι προσπάθειες αντίδρασης με την τελική επιβολή της δημοκρατικής δικτατορίας.


Έρχεται η σειρά μας και θα είναι πιο ζοφερή!
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου