Ορδές λαθοεπίκων συνεχίζουν να καταφθάνουν στην πατρίδα μας...
Έχουμε δημοσιεύσει πάρα πολλά άρθρα σχετικά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης για το οποίο καλείται δια της παραπλάνησης και της ψυχολογικής βίας ο Ελληνικός λαός να αποδεχθεί μια εισβολή ξένων αλλογενών, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνων, οι οποίοι αύριο θα αρχίσουν να εγείρουν παράλογες αξιώσεις και αιτήματα εις βάρος του και εις βάρος της πατρίδας ... Το ερώτημα είναι πόσο θα αντέξουμε...
Νέα «κύματα» λαθρομεταναστών έφτασαν χθες το πρωί με τα πλοία της γραμμής στο λιμάνι του Πειραιά. Περίπου 200 Σύροι μετανάστες αποβιβάστηκαν στον Πειραιά από το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», που τους μετέφερε από τη Μυτιλήνη, ενώ λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε ακόμα ένα καραβάνι από τη Λέρο...
«Φορτωμένοι» με τα μπαγκάζια τους, οι περισσότεροι συνέχισαν για την πλατεία Βικτωρίας, την Ομόνοια και άλλα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας προκειμένου να συναντήσουν συμπατριώτες τους και να βρουν μια γωνιά να κοιμηθούν.
Στην πλειονότητά τους βλέπουν την Ελλάδα σαν έναν ενδιάμεσο σταθμό, προτού κάνουν το «άλμα» προς τις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης, όπου προσδοκούν να βρουν δουλειά και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον. Οπως μάλιστα λένε οι ίδιοι, το ταξίδι της φυγής τους στοιχίζει τις οικονομίες μιας ζωής (πολλοί αναγκάζονται να πουλήσουν τα λιγοστά υπάρχοντά τους) και μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 3.500 ευρώ ανά άτομο.Εν τω μεταξύ, οξύ είναι το πρόβλημα και στο νησί της Σάμου, που «βουλιάζει» από λαθρομετανάστες, οι οποίοι φτάνουν από τα παράλια της γειτονικής Τουρκίας.
Χθες το πρωί σκάφος του Λιμενικού Σώματος περισυνέλεξε στη Μεσαρία 45 παράνομους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά. Οι μετανάστες είχαν αφεθεί σε μια βάρκα, που κινδύνευε να βουλιάξει. Το Λιμενικό τούς μετέφερε αρχικά στο Λιμεναρχείο Σάμου και στη συνέχεια στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
Περισσότεροι από 250
Σημειώνεται ότι μαζί με τους 39 που αποβιβάστηκαν στη Σάμο την περασμένη Τετάρτη και τους 39 που σώθηκαν μία ημέρα πριν από άνδρες του Λιμενικού ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη Σάμο ξεπερνά τους 250.
Οι αρμόδιοι φορείς φοβούνται ότι το φαινόμενο θα ενταθεί τις ερχόμενες ημέρες, καθώς οι καιρικές συνθήκες βοηθούν για το πέρασμα λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια στην ελληνική πλευρά. Επίσης περισσότεροι από 250 μετανάστες εντοπίστηκαν πριν από μερικές ημέρες και στη Λέσβο.
Το «μπαλάκι» στους δήμους πετάει η Χριστοδουλοπούλου
Το μπαλάκι στους δήμους πέταξε για το μεταναστευτικό η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία ζήτησε από τους δημάρχους να υποδείξουν μικρούς και κλειστούς χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών,προφανώς για μην προκαλούν την ΅Ελληνική κοινωνία, αλλά και χώρους για τη δημιουργία μόνιμων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας με χρήματα των Δήμων δηλαδή με τα δικά μας χρήματα να σιτίζουμε και να κοιμίζουμε όλες αυτές τις ορδές των λαθροεπίκων!
«Δεν θέλουμε μεγάλους χώρους, δεν θέλουμε γκέτο» τόνισε η κυρία Χριστοδουλοπούλου και πρόσθεσε ότι «μέχρι το τέλος της εβδομάδας ζητάμε συγκεκριμένους χώρους και θα συζητήσουμε για τον τρόπο χρηματοδότησης». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της ωστόσο κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζήτησε από τους δημάρχους να συμβάλουν με δικούς τους πόρους και προσωπικό, ώστε να λειτουργήσουν αρχικά οι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας «μέχρι 100 ανθρώπων».
Και οι Έλληνες άστεγοι κυρία Χριστοδουλοπούλου; Καμιά μέριμνα για τους δικούς μας ανθρώπους που μένουν στους δρόμους; Για τους ανθρώπους μας που αυτοκτονούν; Για τα παιδιά μας που δεν έχουν να φάνε;
Περίσσεψε η υποκρισία σ΄αυτόν τον τόπο...και από αυτό το κόμμα...
Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφερόμενη στο κόστος για τη φιλοξενία των μεταναστών εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι αυτό θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο που θα υποβάλει το υπουργείο προς την Ευρωπαϊκή Ενωση «για να αποδειχτεί ότι κάνουμε εθνικά ό,τι μπορούμε».
Η κυρία Χριστοδουλοπούλου επανέλαβε και την περιβόητη δήλωσή της ότι δεν υπάρχουν μετανάστες(!) στο κέντρο της Αθήνας και «απλά το πρωί λιάζονται στις πλατείες», ενώ χαρακτήρισε «άστοχες» τις δηλώσεις για την παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε όλους τους μετανάστες, οι οποίες, όπως σημείωσε, σχολιάστηκαν πολύ δυσμενώς από την Ευρώπη και δημιούργησαν προβλήματα στη διεκδίκηση πόρων και αλληλεγγύης.
Λιμενικοί κατά Frontex, «Δουβλίνου»
Για αλληλεγγύη μόνο «στα λόγια» από τους γραφειοκράτες της Frontex, που είναι επαναπαυμένοι στη Συνθήκη του Δουβλίνου, φέρονται ότι κάνουν λόγο συνδικαλιστές του Λιμενικού, που βρίσκονται πλέον σε απόγνωση από την κατάσταση η οποία επικρατεί με το ανεξέλεγκτο κύμα παράνομων μεταναστών που καταλήγει στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι η Συνθήκη του Δουβλίνου υπαγορεύει την παραμονή των μεταναστών στην πρώτη χώρα εισδοχής.
Οι λιμενικοί καταγγέλλουν ότι η «βοήθεια» της Frontex περιορίζεται σε ένα σκάφος στο Αιγαίο, σε ένα κλειστό φορτηγό στα σύνορα του Εβρου, σε ένα ιταλικό αεροσκάφος στη δυτική Ελλάδα και σε ένα κλιμάκιο διερμηνέων στη Μυτιλήνη. Το πρόβλημα μεγεθύνεται καθημερινά, καθώς η πλειονότητα των μεταναστών αναφέρει ως χώρα προέλευσης τη Συρία και οι Αρχές δυσκολεύονται να διασταυρώσουν τα στοιχεία που δηλώνονται από τις αρμόδιες Αρχές της Συρίας.
Μόνη «βοήθεια» είναι ένα «χτύπημα συμπόνοιας στην πλάτη» από τη Frontex, λένε οι λιμενικοί, αφού γνωρίζουν οι «αλληλέγγυοι» Ευρωπαίοι ότι το πρόβλημα είναι και θα παραμείνει ελληνικό.
Μάλιστα, οι συνδικαλιστές του Λιμενικού καταγγέλλουν ότι στην κοινή επιχείρηση «Τρίτων», στην κεντρική Μεσόγειο, το ευρωπαϊκό κονδύλι έφτασε τα 4.000.000 ευρώ τον μήνα, εν αντιθέσει με την επιχείρηση «Ποσειδών», στην ανατολική Μεσόγειο, που είναι 600.000 ευρώ, και μάλιστα μόνο για το προσωπικό της Frontex, όταν στην περιοχή μας οι μεταναστευτικές ροές είναι κατά 35% υψηλότερες απ' ό,τι στην κεντρική Μεσόγειο.
Σε επιφυλακή για ασθένειες το ΚΕΕΛΠΝΟ
Συναγερμός έχει σημάνει στο ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να καλύψει υγειονομικά τα κύματα των μεταναστών που καταφθάνουν στα νησιά του Αιγαίου και, παράλληλα, να θωρακίσει τη δημόσια υγεία των πολιτών της χώρας. Για τον σκοπό αυτό, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, ομότιμος καθηγητής Χειρουργικής, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, ιατρός, Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο ιατρός Γεώργιος Ρηγάκος θα μεταβούν, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, στη Ρόδο, την Τήλο και την Κω, προκειμένου να επισκεφθούν τις τοπικές μονάδες Υγείας, τις περιφερειακές υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και τους χώρους φιλοξενίας των μεταναστών.
Εδώ να σημειώσουμε πως ήδη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα χολέρας στην Κω πριν λίγες ημέρες
Σημειώνεται ότι χθες ο κ. Γιαννόπουλος και ο κ. Παπαδημητρίου, συνοδευόμενοι από επιστήμονες του οργανισμού, επισκέφθηκαν τα προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης μεταναστών, στην οδό Πέτρου Ράλλη και στην Αμυγδαλέζα. Επειτα από επιτόπιο έλεγχο διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν μεταδιδόμενες ασθένειες, ενώ δόθηκε εντολή να προωθηθούν ενέργειες για να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις υγειονομικού χαρακτήρα.
Γενικότερα όμως τα τελευταία χρόνια έχουμε κρούσματα από ¨ξεχασμένες¨ ασθένειες ή από σοβαρότατες άλλες που στο παρελθόν ήταν υπό εξαφάνιση όπως είναι η ηπατίτιδες η φυματίωση η ελονοσία και άλλες που η αιτία της επανανεμφανίσεως των είναι η μεταφορά τους μέσω των λαθρομεταναστών. Κανείς όμως δεν αναφέρεται σε αυτό το φλέγον ζήτημα!
Αιχμές και από Ιταλία για τις ευρω-ευθύνες
Ενισχυμένη οικονομική υποστήριξη των επιχειρήσεων διάσωσης των προσφύγων στη Μεσόγειο και δραστηριοποίηση στις περιοχές που αποτελούν πηγές «της μεταναστευτικής κρίσης» ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση η Ιταλία, μαζί με μια «ξεκάθαρη απάντηση για τους τόπους όπου, μετά τη διάσωσή τους, πρέπει να μεταφέρονται» οι διασωθέντες, όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλιόνι (φωτό). Σε χθεσινή συνέντευξή του στην «Corriere della Sera», ο Τζεντιλιόνι υποστήριξε ότι οι επιχειρήσεις επιτήρησης και διάσωσης στη θάλασσα βαρύνουν κατά 90% τη χώρα του, τονίζοντας ότι «η Ε.Ε. δαπανά για την επιχείρηση ''Triton'' 3.000.000 ευρώ μηνιαίως και η Ιταλία διαχειρίζεται στην πράξη τις επιχειρήσεις. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό, αλλά το φάρμακο είναι ιταλικό. Αυτό δεν γίνεται».
Συμπλήρωσε ότι «η διάσωση στη θάλασσα περιλαμβάνει το να ξέρουμε πού θα πρέπει να μεταφέρονται οι διασωθέντες. Στο κοντινότερο λιμάνι; Στη χώρα προέλευσης του σκάφους που τους μετέφερε; Πού;». «Δεν έχουμε μπροστά μας μήνες. Ο διπλός κίνδυνος της προέλασης του Ισλαμικού Κράτους και των μεταναστευτικών κυμάτων μάς υποχρεώνουν σε μια μάχη με τον χρόνο» κατέληξε ο Τζεντιλιόνι. Σημειώνεται ότι η ευρωπαϊκή επιχείρηση απλής θαλάσσιας επιτήρησης «Triton» έρχεται να αντικαταστήσει την επιχείρηση διάσωσης «Mare Nostrum», χάρη στην οποία σώθηκαν 17.000 ζωές κατά τη Διεθνή Αμνηστία, που καταγγέλλει την Ε.Ε. ότι γυρίζει την πλάτη στις ευθύνες της.
Έχουμε δημοσιεύσει πάρα πολλά άρθρα σχετικά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης για το οποίο καλείται δια της παραπλάνησης και της ψυχολογικής βίας ο Ελληνικός λαός να αποδεχθεί μια εισβολή ξένων αλλογενών, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνων, οι οποίοι αύριο θα αρχίσουν να εγείρουν παράλογες αξιώσεις και αιτήματα εις βάρος του και εις βάρος της πατρίδας ... Το ερώτημα είναι πόσο θα αντέξουμε...
Νέα «κύματα» λαθρομεταναστών έφτασαν χθες το πρωί με τα πλοία της γραμμής στο λιμάνι του Πειραιά. Περίπου 200 Σύροι μετανάστες αποβιβάστηκαν στον Πειραιά από το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», που τους μετέφερε από τη Μυτιλήνη, ενώ λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε ακόμα ένα καραβάνι από τη Λέρο...
«Φορτωμένοι» με τα μπαγκάζια τους, οι περισσότεροι συνέχισαν για την πλατεία Βικτωρίας, την Ομόνοια και άλλα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας προκειμένου να συναντήσουν συμπατριώτες τους και να βρουν μια γωνιά να κοιμηθούν.
Στην πλειονότητά τους βλέπουν την Ελλάδα σαν έναν ενδιάμεσο σταθμό, προτού κάνουν το «άλμα» προς τις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης, όπου προσδοκούν να βρουν δουλειά και να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον. Οπως μάλιστα λένε οι ίδιοι, το ταξίδι της φυγής τους στοιχίζει τις οικονομίες μιας ζωής (πολλοί αναγκάζονται να πουλήσουν τα λιγοστά υπάρχοντά τους) και μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 3.500 ευρώ ανά άτομο.Εν τω μεταξύ, οξύ είναι το πρόβλημα και στο νησί της Σάμου, που «βουλιάζει» από λαθρομετανάστες, οι οποίοι φτάνουν από τα παράλια της γειτονικής Τουρκίας.
Χθες το πρωί σκάφος του Λιμενικού Σώματος περισυνέλεξε στη Μεσαρία 45 παράνομους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά. Οι μετανάστες είχαν αφεθεί σε μια βάρκα, που κινδύνευε να βουλιάξει. Το Λιμενικό τούς μετέφερε αρχικά στο Λιμεναρχείο Σάμου και στη συνέχεια στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
Περισσότεροι από 250
Σημειώνεται ότι μαζί με τους 39 που αποβιβάστηκαν στη Σάμο την περασμένη Τετάρτη και τους 39 που σώθηκαν μία ημέρα πριν από άνδρες του Λιμενικού ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη Σάμο ξεπερνά τους 250.
Οι αρμόδιοι φορείς φοβούνται ότι το φαινόμενο θα ενταθεί τις ερχόμενες ημέρες, καθώς οι καιρικές συνθήκες βοηθούν για το πέρασμα λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια στην ελληνική πλευρά. Επίσης περισσότεροι από 250 μετανάστες εντοπίστηκαν πριν από μερικές ημέρες και στη Λέσβο.
Το «μπαλάκι» στους δήμους πετάει η Χριστοδουλοπούλου
Το μπαλάκι στους δήμους πέταξε για το μεταναστευτικό η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία ζήτησε από τους δημάρχους να υποδείξουν μικρούς και κλειστούς χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών,προφανώς για μην προκαλούν την ΅Ελληνική κοινωνία, αλλά και χώρους για τη δημιουργία μόνιμων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας με χρήματα των Δήμων δηλαδή με τα δικά μας χρήματα να σιτίζουμε και να κοιμίζουμε όλες αυτές τις ορδές των λαθροεπίκων!
«Δεν θέλουμε μεγάλους χώρους, δεν θέλουμε γκέτο» τόνισε η κυρία Χριστοδουλοπούλου και πρόσθεσε ότι «μέχρι το τέλος της εβδομάδας ζητάμε συγκεκριμένους χώρους και θα συζητήσουμε για τον τρόπο χρηματοδότησης». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της ωστόσο κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζήτησε από τους δημάρχους να συμβάλουν με δικούς τους πόρους και προσωπικό, ώστε να λειτουργήσουν αρχικά οι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας «μέχρι 100 ανθρώπων».
Και οι Έλληνες άστεγοι κυρία Χριστοδουλοπούλου; Καμιά μέριμνα για τους δικούς μας ανθρώπους που μένουν στους δρόμους; Για τους ανθρώπους μας που αυτοκτονούν; Για τα παιδιά μας που δεν έχουν να φάνε;
Περίσσεψε η υποκρισία σ΄αυτόν τον τόπο...και από αυτό το κόμμα...
Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφερόμενη στο κόστος για τη φιλοξενία των μεταναστών εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι αυτό θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο που θα υποβάλει το υπουργείο προς την Ευρωπαϊκή Ενωση «για να αποδειχτεί ότι κάνουμε εθνικά ό,τι μπορούμε».
Η κυρία Χριστοδουλοπούλου επανέλαβε και την περιβόητη δήλωσή της ότι δεν υπάρχουν μετανάστες(!) στο κέντρο της Αθήνας και «απλά το πρωί λιάζονται στις πλατείες», ενώ χαρακτήρισε «άστοχες» τις δηλώσεις για την παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε όλους τους μετανάστες, οι οποίες, όπως σημείωσε, σχολιάστηκαν πολύ δυσμενώς από την Ευρώπη και δημιούργησαν προβλήματα στη διεκδίκηση πόρων και αλληλεγγύης.
Λιμενικοί κατά Frontex, «Δουβλίνου»
Για αλληλεγγύη μόνο «στα λόγια» από τους γραφειοκράτες της Frontex, που είναι επαναπαυμένοι στη Συνθήκη του Δουβλίνου, φέρονται ότι κάνουν λόγο συνδικαλιστές του Λιμενικού, που βρίσκονται πλέον σε απόγνωση από την κατάσταση η οποία επικρατεί με το ανεξέλεγκτο κύμα παράνομων μεταναστών που καταλήγει στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι η Συνθήκη του Δουβλίνου υπαγορεύει την παραμονή των μεταναστών στην πρώτη χώρα εισδοχής.
Οι λιμενικοί καταγγέλλουν ότι η «βοήθεια» της Frontex περιορίζεται σε ένα σκάφος στο Αιγαίο, σε ένα κλειστό φορτηγό στα σύνορα του Εβρου, σε ένα ιταλικό αεροσκάφος στη δυτική Ελλάδα και σε ένα κλιμάκιο διερμηνέων στη Μυτιλήνη. Το πρόβλημα μεγεθύνεται καθημερινά, καθώς η πλειονότητα των μεταναστών αναφέρει ως χώρα προέλευσης τη Συρία και οι Αρχές δυσκολεύονται να διασταυρώσουν τα στοιχεία που δηλώνονται από τις αρμόδιες Αρχές της Συρίας.
Μόνη «βοήθεια» είναι ένα «χτύπημα συμπόνοιας στην πλάτη» από τη Frontex, λένε οι λιμενικοί, αφού γνωρίζουν οι «αλληλέγγυοι» Ευρωπαίοι ότι το πρόβλημα είναι και θα παραμείνει ελληνικό.
Μάλιστα, οι συνδικαλιστές του Λιμενικού καταγγέλλουν ότι στην κοινή επιχείρηση «Τρίτων», στην κεντρική Μεσόγειο, το ευρωπαϊκό κονδύλι έφτασε τα 4.000.000 ευρώ τον μήνα, εν αντιθέσει με την επιχείρηση «Ποσειδών», στην ανατολική Μεσόγειο, που είναι 600.000 ευρώ, και μάλιστα μόνο για το προσωπικό της Frontex, όταν στην περιοχή μας οι μεταναστευτικές ροές είναι κατά 35% υψηλότερες απ' ό,τι στην κεντρική Μεσόγειο.
Σε επιφυλακή για ασθένειες το ΚΕΕΛΠΝΟ
Συναγερμός έχει σημάνει στο ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να καλύψει υγειονομικά τα κύματα των μεταναστών που καταφθάνουν στα νησιά του Αιγαίου και, παράλληλα, να θωρακίσει τη δημόσια υγεία των πολιτών της χώρας. Για τον σκοπό αυτό, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, ομότιμος καθηγητής Χειρουργικής, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο γενικός διευθυντής του οργανισμού, ιατρός, Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο ιατρός Γεώργιος Ρηγάκος θα μεταβούν, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, στη Ρόδο, την Τήλο και την Κω, προκειμένου να επισκεφθούν τις τοπικές μονάδες Υγείας, τις περιφερειακές υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και τους χώρους φιλοξενίας των μεταναστών.
Εδώ να σημειώσουμε πως ήδη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα χολέρας στην Κω πριν λίγες ημέρες
Σημειώνεται ότι χθες ο κ. Γιαννόπουλος και ο κ. Παπαδημητρίου, συνοδευόμενοι από επιστήμονες του οργανισμού, επισκέφθηκαν τα προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης μεταναστών, στην οδό Πέτρου Ράλλη και στην Αμυγδαλέζα. Επειτα από επιτόπιο έλεγχο διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν μεταδιδόμενες ασθένειες, ενώ δόθηκε εντολή να προωθηθούν ενέργειες για να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις υγειονομικού χαρακτήρα.
Γενικότερα όμως τα τελευταία χρόνια έχουμε κρούσματα από ¨ξεχασμένες¨ ασθένειες ή από σοβαρότατες άλλες που στο παρελθόν ήταν υπό εξαφάνιση όπως είναι η ηπατίτιδες η φυματίωση η ελονοσία και άλλες που η αιτία της επανανεμφανίσεως των είναι η μεταφορά τους μέσω των λαθρομεταναστών. Κανείς όμως δεν αναφέρεται σε αυτό το φλέγον ζήτημα!
Αιχμές και από Ιταλία για τις ευρω-ευθύνες
Ενισχυμένη οικονομική υποστήριξη των επιχειρήσεων διάσωσης των προσφύγων στη Μεσόγειο και δραστηριοποίηση στις περιοχές που αποτελούν πηγές «της μεταναστευτικής κρίσης» ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση η Ιταλία, μαζί με μια «ξεκάθαρη απάντηση για τους τόπους όπου, μετά τη διάσωσή τους, πρέπει να μεταφέρονται» οι διασωθέντες, όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλιόνι (φωτό). Σε χθεσινή συνέντευξή του στην «Corriere della Sera», ο Τζεντιλιόνι υποστήριξε ότι οι επιχειρήσεις επιτήρησης και διάσωσης στη θάλασσα βαρύνουν κατά 90% τη χώρα του, τονίζοντας ότι «η Ε.Ε. δαπανά για την επιχείρηση ''Triton'' 3.000.000 ευρώ μηνιαίως και η Ιταλία διαχειρίζεται στην πράξη τις επιχειρήσεις. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό, αλλά το φάρμακο είναι ιταλικό. Αυτό δεν γίνεται».
Συμπλήρωσε ότι «η διάσωση στη θάλασσα περιλαμβάνει το να ξέρουμε πού θα πρέπει να μεταφέρονται οι διασωθέντες. Στο κοντινότερο λιμάνι; Στη χώρα προέλευσης του σκάφους που τους μετέφερε; Πού;». «Δεν έχουμε μπροστά μας μήνες. Ο διπλός κίνδυνος της προέλασης του Ισλαμικού Κράτους και των μεταναστευτικών κυμάτων μάς υποχρεώνουν σε μια μάχη με τον χρόνο» κατέληξε ο Τζεντιλιόνι. Σημειώνεται ότι η ευρωπαϊκή επιχείρηση απλής θαλάσσιας επιτήρησης «Triton» έρχεται να αντικαταστήσει την επιχείρηση διάσωσης «Mare Nostrum», χάρη στην οποία σώθηκαν 17.000 ζωές κατά τη Διεθνή Αμνηστία, που καταγγέλλει την Ε.Ε. ότι γυρίζει την πλάτη στις ευθύνες της.
Με πληροφορείες από εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου