Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Κατεβάσαμε τα σώβρακα και στους Ρώσους

Μαρία Τσολακίδη
Με μπαλαλάικες θα χορεύουμε το χορό του Ζαλόγγου ως ο χρησιμότερος ηλίθιος της Ε.Ε και της Ρωσίας
 Ο Έλληνας πρωθυπουργός με την συνάντηση του με τον κ. Πούτιν κατάφερε να σταματήσει οποιαδήποτε εκκίνηση της πραγματικής ελληνικής οικονομίας υποσχόμενος ότι θα δώσει ελληνική γη σε ρωσικά συμφέροντα για να περάσει ο αγωγός Turkish Stream ενώ παύει κάθε ελπίδα δευτερογενούς παραγωγής στην Ελλάδα....

Από την πλευρά της η Ε.Ε τρίβει τα χέρια της που η Ελλάδα έγινε η γέφυρα να παρέχεται φυσικό αέριο στην Ευρώπη χωρίς οι σκληρές κυβερνήσεις των κρατών-μελών της να κάνουν οπισθοχώρηση ούτε χιλιοστό όσον αφορά στις κυρώσεις προς την Ρωσία συμπαραστεκόμενες στην ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας. Τρίβουν τα χέρια τους επίσης καθώς με τις συμφωνίες που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι σίγουροι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να "σηκώσει" κεφάλι οικονομικά κι αυτό σημαίνει ότι θα είναι πραγματική αποικία για όσο η Ε.Ε την χρειάζονται.

Συμφωνία υποτέλειας και στην Ρωσία
Οι άτυπες συμφωνίες που έκανε ο κ. Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ρωσίας μπορεί να φαίνονται ευχάριστες αλλά κρύβουν μεγάλες παγίδες για το μέλλον της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας και οικονομίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος κατάφερε να πάρει ελληνική γη, όπως και οι Αζέροι με τον δικό τους αγωγό φυσικού αερίου που περνά από Μακεδονία και Θράκη. Η ελληνική πλευρά είναι ευχαριστημένη με την υπόσχεση του κ. Πούτιν ότι θα παρέχει φθηνό αέριο στην Ελλάδα και ότι θα χαριστεί από τους Ρώσους το μεγαλύτερο μέρος από τις προβλεπόμενες ρήτρες, ύψους 100 εκατ. ευρώ. Αυτό που δεν λέει ο κ. Τσίπρας είναι ότι χιλιάδες τετραγωνικά στρέμματα εύπορης γης θα είναι μέσω αναγκαστικής απαλλοτρίωσης γη των ρωσικών συμφερόντων. Το φθηνό αέριο που ΘΑ πάρει η Ελλάδα θα το έχει πληρώσει με ελληνική γη που η αξία της είναι ανεκτίμητη.
Ο κύριος Τσίπρας ως ένθερμος υπερασπιστής της Ε.Ε δεν τόλμησε να κάνει καμία νύξη περί άρσης του "εμπάργκο" των ελληνικών προϊόντων προς την Ρωσία. Αυτό έκανε τον Ρώσο πρόεδρο διπλά κερδισμένο διότι κατάφερε να πείσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι μέσω ελληνορωσικών κοινοπραξιών θα παίρνει ως πρώτη ύλη τα ελληνικά προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες θα δουλεύουν παράγοντας την μοναδική σε ποιότητα πρώτη ύλη της ελληνικής γης αλλά δεν θα μπορούν να την επεξεργάζονται παρά μόνο να την δίνουν σε τιμές που θέλουν οι Ρώσοι.
 Η Ελλάδα χάνει την τυποποίηση των προϊόντων της και αυτό σημαίνει ότι το όνειρο της Ελλάδας για επανεκκίνηση βιοτεχνιών και βιομηχανιών με πρώτη ύλη τα προϊόντα της ελληνικής γης φθάνει στο τέλος της.
Αντίθετα, η Έλλαδα θα γεμίσει εργάτες γης και εργάτες συντήρησης ρωσικών μεγαθηρίων με κόστος εργασίας ανάλογη της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας. Το μεροκάματο θα το καθορίζουν οι συμβάσεις που θα αποφασίζονται από τους Θεσμούς και όχι από την Ελλάδα.

Πάρε κόσμε!
Σαν να μην έφθαναν αυτά, ο κύριος Τσίπρας έβαλε την Ρωσία και στο παιχνίδι των αποκρατικοποιήσεων. Με την "καραμέλα" ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πουλά πλειοψηφικά πακέτα παρά μόνο μερίδιο των δημοσιών εκτάσεων και φορέων που θα αποκρατικοποιεί, ο κ. Τρίπρας έβαλε στην Ελλάδα εκτός από τους Δυτικούς και τους Κινέζους και τους Ρώσους να πάρουν κομμάτι από το πολυτιμότερο "γεωπολιτικό σύστημα" του πλανήτη. Το παραμύθι του μειοψηφικού πακέτου πουλάει μόνο σε όσους έχουν κομματικές παρωπίδες διότι στην λίστα μέτρων Βαρουφάκη που επεξεργάζονται οι Θεσμοί είναι σαφές ότι ο ιδιώτης θα έχει πάνω από το 51% της ιδιωτικοποίησης και το πλήρες μάνατζμεντ.
Η Ρωσία έχει στραμμένο το βλέμμα της στον Λιμένα Θεσσαλονίκης αλλά και στους ελληνικούς σιδηροδρόμους. Δύο σημαντικότατα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για την κίνηση των προϊόντων προς τον Βορρά και την Δύση θα δοθούν υπό την πίεση της τεχνητής χρεοκοπίας ενισχύοντας τον ρόλο της Ρωσίας (αν η Κίνα κάνει πίσω για τους φίλους της Ρώσους) παγκοσμίως και αφήνοντας την Ελλάδα να έχει μόνο ένα ενοίκιο και αυτό ΑΝ θα το παίρνει. Η εμπειρία με την κινεζική Cosco αποδεικνύει ότι τα ακόμα και τα ελάχιστα ανταποδοτικά που θα έπαιρνε η Ελλάδα κλείνονται σε φθηνά Ελληνικά εργατικά χέρια και τίποτε παραπάνω.
Στραμμένο το βλέμμα της η Ρωσία το έχει και στα 20 οικόπεδα εξόρυξης πετρελαίου σε Κρήτη και Ιόνιο, που αν την συμφέρουν οικονομικά θα τα "χτυπήσει" στον διαγωνισμό και εφόσον έχει την συμφωνία με το πέρασμα του αγωγού φυσικού αερίου θα κλείνει τους λογαριασμούς με την Ελλάδα αναλόγως των τιμών που θα έχουν τα προϊόντα στις εποχές του μέλλοντος. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η Ελλάδα χάνει και την προοπτική δικών της αποκλειστικά δικαιωμάτων εξόρυξης.

Ως υπάλληλος της Ε.Ε
Ο κ. Τσίπρας κατάφερε να κάνει αυτό που ήθελαν οι Θεσμοί. Έπεσε στην παγίδα με αφορμή την χρεοκοπημένη Ελλάδα και έκανε αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν ανοιχτά οι Ευρωπαίοι εταίροι. Να συνθηκολογήσουν οικονομικά με την Ρωσία, να μοιράσουν μεταξύ τους το οικόπεδο Ελλάδα παίζοντας το παιχνίδι των κυρώσεων και της πιθανής πολεμικής σύρραξης που διατυμπανίζουν. Το κέρδος και των δύο πλευρών θα γραφτεί στους πίνακες των χρηματιστηρίων μέσω των Ευρωπαϊκών και Ρωσικών επιχειρηματικών λόμπι. Η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε τον ρόλο του πωλητή μιας πολυεθνικής και όχι το ρόλο του εκπροσώπου μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας.
Όσο κι αν ο κ. Τσίπρας θέλει να το "παίξει" αρχηγός τονίζοντας στις δηλώσεις του από την Μόσχα ότι δεν θα δεχθεί νουθεσίες και ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία χρέους για να δέχεται υπογορεύσεις για θέματα, όπως οι διμερείς σχέσεις, ο πρόεδρος τους Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μάς είπε την αλήθεια λακωνικά: "Ο κύριος Τσίπρας δεν εγκατέλειψε την γραμμή που ΑΝΑΜΕΝΑΜΕ από εκείνον".

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου