μας επιβάλλει) τους δικούς του ανθρώπους…
…ως «αυθεντικές» ιστορίες« απρόσμενης» επιτυχίας….
…«καθημερινών» ανθρώπων.
Εκεί λοιπόν που καθόταν ένας ασήμαντος φοιτητής, ξαφνικά…
…επινόησε το Facebook, παρόλο που προϋπήρχαν εκατοντάδες παρόμοιες πλατφόρμες. Όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη εντελώς «αυθόρμητα» ξεκίνησαν μία καταιγίδα με εκτενή αφιερώματα, ΕΙΔΙΚΑ στο Facebook, ώστε να το γνωρίσουν ακόμα και οι πιο σπάνιες φυλές του Αμαζονίου.
Κι επειδή ο «φοιτητής» χρειάστηκε μερικά δισεκατομμύρια, για να αγοράσει μερικά κτίρια με server…
…αμέσως διάφοροι προμηθευτές της CIA έσπευσαν «ανιδιοτελώς» να στηρίξουν τη νεανική επιχειρηματικότητα.
Στην παραπάνω παραμυθένια κυριολεκτικά ιστορία… …έρχεται να προστεθεί ακόμα μία ιστορία σκέτο παραμύθι.Ουκρανός (είναι και της μόδας τώρα) «φτωχός» μετανάστης… …πάει στην Αμερική και σε μηδενικό χρόνο φτιάχνει μία εφαρμογή… …που το FACEBOOK αποφάσισε να αγοράσει προς μόλις …19 Δισεκατομμύρια δολάρια! Ο «φοιτητής» μετέτρεψε έναν «μετανάστη» σε πολυδισεκατομμυριούχο κι αυτή η «αυθεντική» ιστορία επιτυχίας …παίζει πρώτη είδηση σε παγκόσμια κλίμακα σήμερα. Είναι να σε θέλει… …και να το έχεις στο αίμα σου βασικά… …γιατί είναι κορυφαίας σημασίας το αίμα… …για να πετύχεις εκεί που αποτυγχάνουν εκατομμύρια άλλοι ημίαιμοι…
«Γη και ύδωρ» από το Facebook, για την αγορά της εφαρμογής Whatsapp!
Η ανακοίνωση της εξαγοράς της εφαρμογής WhatsApp από το Facebook, προκάλεσε ένα μικρό σεισμό, στον κόσμο της τεχνολογίας. Κυρίως λόγω του τιμήματος, που θα ανέλθει, συνολικά, στα 19 δισ. δολάρια.
Αναλυτικότερα: η συνολική προσφορά του Facebook ήταν 16 δις δολάρια! 12 εκ των οποίων σε μετοχές και 4 (!) σε μετρητά! Ακόμα, το Facebook δεσμεύεται να «προικίσει» (κυριολεκτικά) για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με ακόμα 3 δις δολάρια (σε μετοχές) τους ιδρυτές της εφαρμογής, αλλά και στελέχη-εργαζομένους.
Τελικά, τι είναι το WhatsApp και γιατί η παρέα του Facebook αποφάσισε να δαπανήσει αυτό το υπέρογκο ποσό για την απόκτησή του; Πρόκειται για μία πλατφόρμα επικοινωνίας που επιτρέπει την ανταλλαγή μηνυμάτων χωρίς τη χρέωση για SMS, η οποία διαθέτει εφαρμογές για κάθε λειτουργικό σύστημα φορητής συσκευής που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά. Επιπλέον των γραπτών μηνυμάτων, οι χρήστες του WhatsApp μπορούν να δημιουργήσουν ομάδες και να στείλουν σε αυτές απεριόριστες φωτογραφίες, βίντεο και ήχους μέσω μηνυμάτων πολυμέσων.
Αντίστοιχες εφαρμογές είναι το BlackBerry Messenger, το iMessage, το Viber (το οποίο επίσης εξαγοράστηκε πρόσφατα), το κινεζικό WeChat (με 270 εκατ. χρήστες), το Kik, το ChatON και αρκετά ακόμη.
Το «περίεργο» είναι ότι το Facebook διαθέτει ήδη ανάλογη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, το Facebook Messenger.
Πάντως, αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά για το Whatsapp, είναι από τη μία το γεγονός, πως σαν «εταιρία» κατά το παρελθόν, δεν είχε «προσελκύσει» ιδιαίτερα μεγάλα ποσά επενδύσεων και πως από την άλλη, απασχολεί περίπου 30 ανθρώπους, η πλειοψηφία των οποίων μάλιστα, βρίσκεται στην Ρωσία, όπου και υπάρχει αρκετά φθηνό «τεχνολογικό ταλέντο»! (δηλώσεις των ιδρυτών κατά το 2012)
Είναι σαφές ότι η δαπάνη των συνολικά 19 δισ. δολαρίων κρίνεται εξωφρενική: 4 δισ. δολάρια σε ρευστό, 12 δισ. δολάρια σε μετοχές της Facebook και επιπλέον 3 δισ. δολάρια σε stock μετοχών για τε επόμενα τέσσερα χρόνια. Η αμέσως επόμενη, πιο ακριβή εξαγορά της Facebook αφορούσε το Instagram, έναντι του ποσού του ενός δισ. δολαρίων.
Η εφαρμογή δημιουργήθηκε και πρωτοκυκλοφόρησε το 2009, από δύο πρώην υπαλλήλους της Yahoo. Tον Αμερικανό Brian Acton και τον Ουκρανό Jan Koum.
Jan Koum |
Brian Acton |
Συγκλονιστική είναι η ιστορία του ιδιοκτήτη της εφαρμογής WhatsApp που εξαγόρασε το Facebook στην τιμή των 19 δισ. δολαρίων, αφού πρόκειται για έναν Ουκρανό μετανάστη, ονόματί Jan Koum ο οποίος όταν πρωτοέφτασε στο Λος Άντζελες ζούσε με κουπόνια που μοίραζε η πρόνοια για φαγητό.
Σε ηλικία 16 ετών έφτασε στο Λος Άντζελες από την Ουκρανία μαζί με την οικογένειά του. Μεγάλωσε σε ένα φτωχό προάστιο, σε ένα σπίτι που δεν είχε ζεστό νερό ούτε ηλεκτρικό ρεύμα.
Τα οικονομικά τους ήταν τόσο δύσκολα, που ο Koum και η μητέρα του έπρεπε να μαζεύουν κουπόνια για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό.
Μάλιστα ως φόρο τιμής στα δύσκολα παιδικά του χρόνια, επέλεξε να υπογράψει την συμφωνία με το Facebook που τον έκανε δισεκατομμυριούχο, στο ίδιο γραφείο της πρόνοιας, όπου περίμενε με τις ώρες στην ουρά για να πάρει τα κουπόνια.
Ο Jan Koum και ο Brian Acton προσπάθησαν πάρα πολλές φορές στο παρελθόν να γίνουν δισεκατομμυριούχοι, χωρίς να τα καταφέρουν. Ο Koum και ο Acton ανέπτυξαν την εφαρμογή που τους έκανε πλούσιους σε καφετέριες και στα σπίτια τους.
Επιπροσθέτως, ο ένας εκ των ιδρυτών και CEO του Watsapp, Jan Koum ο Ουκρανός, θα κατέχει «εξέχουσα» θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook!
Google, Microsoft, Amazon, Facebook, Yahoo, AOL, STARBUCKS…
…αυθεντικές ιστορίες επιτυχίας, με ατελείωτα δισεκατομμύρια κερδών, ατελείωτες παραβάσεις των νόμων περί μονοπωλίων, που ισχύουν μόνο για εμάς τους ημίαιμους, ατελείωτα δισεκατομμύρια φοροδιαφυγής, χωρίς φυσικά κάποιες συνέπειες, που μόνον οι ημίαιμοι έχουν , ατελείωτες κλοπές πατέντας και ευρεσιτεχνιών, που οι ημίαιμοι δεν μπορούν να διανοηθούν κι ατελείωτη συγχρονισμένη προβολή σε παγκόσμιο επίπεδο… …που κανένας ημίαιμος δεν θα γνωρίσει ποτέ.
Και φυσικά διοχετεύουμε το χρήμα όποτε το έχουμε ανάγκη…..
report24
dwrean
filonoi
naftemporiki
Google, Microsoft, Amazon, Facebook, Yahoo, AOL, STARBUCKS…
…αυθεντικές ιστορίες επιτυχίας, με ατελείωτα δισεκατομμύρια κερδών, ατελείωτες παραβάσεις των νόμων περί μονοπωλίων, που ισχύουν μόνο για εμάς τους ημίαιμους, ατελείωτα δισεκατομμύρια φοροδιαφυγής, χωρίς φυσικά κάποιες συνέπειες, που μόνον οι ημίαιμοι έχουν , ατελείωτες κλοπές πατέντας και ευρεσιτεχνιών, που οι ημίαιμοι δεν μπορούν να διανοηθούν κι ατελείωτη συγχρονισμένη προβολή σε παγκόσμιο επίπεδο… …που κανένας ημίαιμος δεν θα γνωρίσει ποτέ.
Εκτός του γεγονότος της εξαγοράς σημαντικό ρόλο παίζει και ο
χρονισμός της . Γιατί άραγε τώρα; Τώρα που εξελίσσεται μια ‘’επανάσταση’’ στην πατρίδα του δισεκατομμυριούχου πλέον Ουκρανού; Τώρα
που η δύση και το Εβραϊκό κατεστημένο θέλει διακαώς να βάλει χέρι στην χώρα του
νεόπλουτου που γύρισε την πλάτη στην ολιγαρχία της Ε.Ε. στέλνοντας ακόμα και πράκτορες
της CIA και της Mosand;
Είναι ένας νόμιμος τρόπος μεταφοράς χρημάτων
εκεί που τώρα τα χρειάζεται η Ν.Τ.Π.
Και φυσικά διοχετεύουμε το χρήμα όποτε το έχουμε ανάγκη…..
Επιμέλεια έρευνα Δημοσθένης
Πηγές
report24
dwrean
filonoi
naftemporiki
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου