Όπως ήδη καταλάβατε, παρακολουθώντας μέσα από το «Προξενείο-Στοπ»
το θέμα του διορισμού των ιμάμηδων, ήδη από την επόμενη ξεκίνησε μια
πραγματική συγχορδία έντονων διαμαρτυριών, αντιδράσεων και καταγγελιών
απ’ όλους τους τουρκοσυλλόγους, ενώσεις, σωματεία και λοιπά όργανα του
Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής. Προ ολίγων ημερών σας δείξαμε τις πρώτες
από αυτές (που προέρχονταν από τη λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», το κόμμα DEB
και τον μειονοτικό τύπο). Συνεχίζουμε σήμερα με το 2ο μέρος
του…αφιερώματός μας στις αντιδράσεις αυτές, που δεν είναι καθόλου
αμελητέο, γιατί βεβαίως συνθέτει ένα κλίμα μεγάλης έντασης ενόψει της
εφαρμογής πλέον της τροπολογίας (που αν δεν την διασφαλίσει η ελληνική
πολιτεία, υπάρχει ο κίνδυνος να υλοποιηθούν οι ξεκάθαροι πια στόχοι όλων
αυτών των τουρκοπρακτόρων: να παραμείνει δηλαδή ο νόμος επί της ουσίας
κενό γράμμα και να μην εφαρμοστεί ποτέ)!...
Τον χορό λοιπόν σε αυτό το νέο κύμα αντιδράσεων έσυρε ο πολύ γνωστός μας αρχιπράκτορας της Τουρκίας και πρόεδρος της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF) (1η φωτογραφία) Χαλίτ Χαμπίπογλου που δήλωσε: «Η τροπολογία στον νόμο 3536/2007 πέρασε δίχως να ζητηθεί η άποψη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και παρά την αντίδραση των βουλευτών της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και όλων των φορέων της. Η πρώτη μορφή αυτού του νόμου που βγήκε το 2007 και συνιστά παραβίαση των ελευθεριών συνείδησης, λατρείας και θρησκείας, πέρασε παρά τις αντιδράσεις, και σήμερα το ίδιο λάθος επαναλήφθηκε. Στην περίοδο μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην βουλή, σκλήρυνε η πολιτική ρητορική κατά της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και έφτασε σε επίπεδα φραστικών επιθέσεων και προσβολών… Kαλούμε την κυβέρνηση να επανορθώσει το λάθος βήμα της τροπολογίας που έκανε, αγνοώντας την αντίδραση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης». Τα παραπάνω φιλοξενούνται στο τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» και συνοδεύονται και με διάφορα ψεύδη, όπως π.χ. ότι «ο νόμος προβλέπει πως 240 ιμάμηδες υπαγόμενοι στους ¨διορισμένους¨ μουφτήδες θα ασκούν τα καθήκοντα τους σε καθεστώς κρατικού υπαλλήλου, και ότι θα διορίζονται από πενταμελή επιτροπή χριστιανών» (ενώ φυσικά μια απλή και μόνο ανάγνωση της τροπολογίας αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται καθόλου για χριστιανική επιτροπή)
Την άλλη μέρα ήρθε και η καταγγελία από την (παράνομη) «Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» (2η φωτογραφία) του αξιότιμου κυρίου Σαμή Τοραμάν, που σε πολύ προκλητικό τόνο, αναφέρει:
«Το Δ.Σ. της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης κρίνει την απόφαση αποδοχής από την ελληνική βουλή των αλλαγών του υπ. αρ. 3536/2007 νόμου, γνωστού και ως ¨νόμου για τους 240 ιμάμηδες¨ , ως μια απόφαση άτυχη και λανθασμένη. Πιστεύουμε πως είναι μια απόφαση η οποία δεν υπολογίζει την ελευθερία συνείδησης της Τουρκομουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και θεωρούμε πως πρόκειται για μια απόφαση επιβολής, καθώς δεν λήφθηκε η άποψη κανενός από τους φορείς και τις οργανώσεις της μειονότητας.
Καθώς μια τέτοια απόφαση δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή από την μειονότητα, πρέπει το συντομότερο να ανακληθεί και να ληφθούν υπόψη οι ευαισθησίες της Ως Δ.Σ. της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, καταδικάζουμε έντονα την απόφαση αυτή και κρίνουμε πως θα είναι αδύνατον να εφαρμοστεί Κοινοποιούμε αυτές τις σκέψεις στην κοινή γνώμη της Τουρκομουσουλμανικής μειονότητας».
Σε παρόμοιους τόνους και η καταγγελία από την (επίσης παράνομη) «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» (3η φωτογραφία), όπου μεταξύ άλλων διαβάζουμε τα εξής:
«Τα γεγονότα που συμβαίνουν μετά τις τελευταίες γενικές εκλογές, είτε ενάντια στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, είτε ενάντια στους Τουρκομουσουλμάνους της Ρόδου, για μια ακόμη φορά εμφανίζουν την οπτική γωνία του κράτους για την μειονότητα. Οι ομιλίες των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, της ΝΔ, και του ΠΑΣΟΚ, κατά την συζήτηση των αλλαγών στον νόμο 3536/2007, έδειξαν πως στην Ελλάδα που θεωρείται το λίκνο της δημοκρατίας, ακόμη και βουλευτές στερούνται δημοκρατικών χαρακτηριστικών… Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν αποδεχόμαστε αυτήν τη ρύθμιση που ποδοπατά την ελευθερία θρησκείας και συνείδησης της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και αποτελεί παραβίαση διεθνών και διμερών συνθηκών, και καταδικάζουμε έντονα αυτήν την νοοτροπία επιβολής καθώς και τις συμπεριφορές ενάντια στις βουλευτές μας-εκπροσώπους της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».
Την ακύρωση του νόμου ζητούν βεβαίως και άλλα προξενικά παραμάγαζα, όπως οι δύο Σύλλογοι Δασκάλων Αποφοίτων ΕΠΑΘ Ροδόπης-Έβρου και Ξάνθης (σ.σ. πρόκειται για μουσουλμάνους της Θράκης που τελείωσαν την Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και δουλεύουν ως δάσκαλοι στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία), η ΠΕΚΕΜ (ήτοι η «Πολιτιστική-Εκπαιδευτική Εταιρεία Μειονότητας Δυτικής Θράκης», στην οποία προεξάρχουν οι δύο αρχιπράκτορες – και πολύ γνωστοί σας λόγω του «Προξενείο-Στοπ» για τον ρόλο τους σε βάρος της Ελλάδας στα διεθνή φόρα – Τζεμίλ Καπζά και Περβίν Χαϊρουλάχ), η παράνομη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» (γνωστή πλέον ανά το πανελλήνιον και από την άθλια ιστορία με το παράνομο αναψυκτήριό της), ενώ μέχρι και διάφοροι (υποτίθεται) πολιτιστικοί τουρκοσύλλογοι προέβησαν σε ανακοινώσεις, όπως π.χ. ο «Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Μειονότητας Σέτσεκ» (σ.σ. αυτός που διοργανώνει το εκτουρκισμένο πομάκικο πανηγύρι του Χίλια στον Έβρο), που με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο αναφέρει πως «κρίνουμε τον νόμο αυτό και τις αλλαγές που έγιναν ως μια άσχημη επίθεση στις ελευθερίες συνείδησης, θρησκείας και συνείδησης της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και υποστηρίζουμε πως όπως μέχρι τώρα αυτή η νοοτροπία επιβολής δεν έφτασε σε καμία λύση, το ίδιο θα συμβεί και από τώρα και μετά. Όπως το 2007 ο νόμος αυτός που αφορούσε άμεσα την μειονότητα ψηφίστηκε χωρίς διαβούλευση με κανένα μειονοτικό φορέα ή οργάνωση, δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και στις μέρες μας καθώς ο νόμος αυτός παρουσιάζεται μπροστά στην μειονότητα μας με μια λογική επιβολής. Είναι αναπόφευκτο πως όπως έγινε το 2007, έτσι και τώρα αυτή η πολιτική επιβολών θα καταλήξει σε φιάσκο και δεν θα ισχύσει…».
Επιθέσεις και από επίσημα χείλη στην Τουρκία…
Την ίδια ώρα μάλιστα η ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της τροπολογίας συνεχίζεται και από την άλλη πλευρά του Έβρου και μάλιστα από πολύ…επίσημα χείλη, όπως π.χ. ο Υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ, αλλά και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ (4η φωτογραφία), που προέβη μάλιστα σε εξαιρετικά προκλητικά δηλώσεις, λέγοντας πως ο νόμος συνιστά παραβίαση και της συνθήκης της Λοζάννης και των πολιτικών και νομικών κριτηρίων της Ε.Ε. και ανέφερε πως ¨Με το βήμα του αυτό το ελληνικό κοινοβούλιο παραβίασε τόσο την συνθήκη της Λοζάννης, όσο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ποδοπάτησε εκεί τα πιο βασικά δικαιώματα. Δυστυχώς αυτό κάνει η Ελλάδα¨.
Περαιτέρω, ο Μποζντάγ άσκησε κριτική και στη στάση των χωρών της Ε.Ε. καταγγέλλοντας «τη σιωπή τους σε αυτήν την αυθαίρετη νομική προσέγγιση της Ελλάδας, που δεν αναγνωρίζει δικαιώματα και νόμους , και ποδοπατά ανθρώπινα δικαιώματα, ευρωπαϊκές αξίες και διεθνείς συνθήκες», ενώ ακόμη κάλεσε την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό να αλλάξει την απόφασή της.
Σε ανάλογο όμως κλίμα υπήρξαν τέλος οι δηλώσεις και του…συντοπίτη μας Χακάν Τσαβούσογλου, που ζει στην Τουρκία και είναι σήμερα βουλευτής Προύσας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΠ (οι οποίες δηλώσεις έγιναν μάλιστα στο παράρτημα Προύσας του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) (επίσκεψη από την οποία προέρχεται και η 5η φωτογραφία). Όπως είπε, «ο νόμος των 240 ιμάμηδων αποτελεί παραβίαση των άρθρων 35 και 47 της συνθήκης της Λοζάνης και ακόμη αποτελεί μια απευθείας επέμβαση στην θρησκευτική ελευθερία της Τουρκομουσουλμανικής κοινότητας και προβλέπει πως χωρίς κανένα κριτήριο αποφοίτησης θρησκευτικοί λειτουργοί οι οποίοι θα παράσχουν υπηρεσίες σε μουσουλμάνους, θα καθορίζονται από συμβούλιο που θα αποτελείται από χριστιανούς…Για αυτό το λόγο δεν υπάρχει καμία σκοπιά από την οποία να πεις πως υποστηρίζει την θρησκευτική ελευθερία. Γιατί λοιπόν άραγε χωρίς να υπάρχει αίτημα και βούληση από την μειονότητα, βγήκε αυτός ο νόμος; Είναι ανάγκη να δοθεί απάντηση σε αυτό το αίτημα. Για αυτό το λόγο πιστεύω πως μακάρι αυτός ο νόμος να μην μπορέσει να εφαρμοστεί. Πριν την τελική έγκριση, ελπίζω πως αυτός ο νόμος θα αρθεί και η Ελλάδα θα άρει τις αρνητικές για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποφάσεις της».
Εμείς απλά σας ενημερώνουμε πως ούτε ο νόμιμος μουφτής Μέτσο Τζεμαλή είπε φυσικά ποτέ του τέτοιο πράγμα , όπως λέει ο ψεύτης Τσαβούσογλου, ούτε – επαναλαμβάνουμε – η επιτροπή που θα επιλέγει τους ιμάμηδες θα αποτελείται μόνο από χριστιανούς. Περαιτέρω βέβαια, είναι τουλάχιστον γελοίο να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα η Τουρκία, μια χώρα που είναι πρώτη σε καταδίκες στο ΕΔΑΔ. Όσο για τη συγχορδία των διαφόρων πρακτορομάγαζων στη Θράκη, είναι πραγματικά σαν τα βατράχια. Έρχεται το σύνθημα (από το αφεντικό στο Προξενείο) και μετά αρχίζουν όλοι στον ίδιο σκοπό. Ε, πώς όχι άλλωστε; Τζάμπα δηλαδή τους πληρώνουν;
http://proxeneio-stop.org/
Τον χορό λοιπόν σε αυτό το νέο κύμα αντιδράσεων έσυρε ο πολύ γνωστός μας αρχιπράκτορας της Τουρκίας και πρόεδρος της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF) (1η φωτογραφία) Χαλίτ Χαμπίπογλου που δήλωσε: «Η τροπολογία στον νόμο 3536/2007 πέρασε δίχως να ζητηθεί η άποψη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και παρά την αντίδραση των βουλευτών της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και όλων των φορέων της. Η πρώτη μορφή αυτού του νόμου που βγήκε το 2007 και συνιστά παραβίαση των ελευθεριών συνείδησης, λατρείας και θρησκείας, πέρασε παρά τις αντιδράσεις, και σήμερα το ίδιο λάθος επαναλήφθηκε. Στην περίοδο μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην βουλή, σκλήρυνε η πολιτική ρητορική κατά της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και έφτασε σε επίπεδα φραστικών επιθέσεων και προσβολών… Kαλούμε την κυβέρνηση να επανορθώσει το λάθος βήμα της τροπολογίας που έκανε, αγνοώντας την αντίδραση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης». Τα παραπάνω φιλοξενούνται στο τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» και συνοδεύονται και με διάφορα ψεύδη, όπως π.χ. ότι «ο νόμος προβλέπει πως 240 ιμάμηδες υπαγόμενοι στους ¨διορισμένους¨ μουφτήδες θα ασκούν τα καθήκοντα τους σε καθεστώς κρατικού υπαλλήλου, και ότι θα διορίζονται από πενταμελή επιτροπή χριστιανών» (ενώ φυσικά μια απλή και μόνο ανάγνωση της τροπολογίας αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται καθόλου για χριστιανική επιτροπή)
Την άλλη μέρα ήρθε και η καταγγελία από την (παράνομη) «Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» (2η φωτογραφία) του αξιότιμου κυρίου Σαμή Τοραμάν, που σε πολύ προκλητικό τόνο, αναφέρει:
«Το Δ.Σ. της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης κρίνει την απόφαση αποδοχής από την ελληνική βουλή των αλλαγών του υπ. αρ. 3536/2007 νόμου, γνωστού και ως ¨νόμου για τους 240 ιμάμηδες¨ , ως μια απόφαση άτυχη και λανθασμένη. Πιστεύουμε πως είναι μια απόφαση η οποία δεν υπολογίζει την ελευθερία συνείδησης της Τουρκομουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και θεωρούμε πως πρόκειται για μια απόφαση επιβολής, καθώς δεν λήφθηκε η άποψη κανενός από τους φορείς και τις οργανώσεις της μειονότητας.
Καθώς μια τέτοια απόφαση δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή από την μειονότητα, πρέπει το συντομότερο να ανακληθεί και να ληφθούν υπόψη οι ευαισθησίες της Ως Δ.Σ. της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, καταδικάζουμε έντονα την απόφαση αυτή και κρίνουμε πως θα είναι αδύνατον να εφαρμοστεί Κοινοποιούμε αυτές τις σκέψεις στην κοινή γνώμη της Τουρκομουσουλμανικής μειονότητας».
Σε παρόμοιους τόνους και η καταγγελία από την (επίσης παράνομη) «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» (3η φωτογραφία), όπου μεταξύ άλλων διαβάζουμε τα εξής:
«Τα γεγονότα που συμβαίνουν μετά τις τελευταίες γενικές εκλογές, είτε ενάντια στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, είτε ενάντια στους Τουρκομουσουλμάνους της Ρόδου, για μια ακόμη φορά εμφανίζουν την οπτική γωνία του κράτους για την μειονότητα. Οι ομιλίες των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, της ΝΔ, και του ΠΑΣΟΚ, κατά την συζήτηση των αλλαγών στον νόμο 3536/2007, έδειξαν πως στην Ελλάδα που θεωρείται το λίκνο της δημοκρατίας, ακόμη και βουλευτές στερούνται δημοκρατικών χαρακτηριστικών… Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν αποδεχόμαστε αυτήν τη ρύθμιση που ποδοπατά την ελευθερία θρησκείας και συνείδησης της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και αποτελεί παραβίαση διεθνών και διμερών συνθηκών, και καταδικάζουμε έντονα αυτήν την νοοτροπία επιβολής καθώς και τις συμπεριφορές ενάντια στις βουλευτές μας-εκπροσώπους της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης».
Την ακύρωση του νόμου ζητούν βεβαίως και άλλα προξενικά παραμάγαζα, όπως οι δύο Σύλλογοι Δασκάλων Αποφοίτων ΕΠΑΘ Ροδόπης-Έβρου και Ξάνθης (σ.σ. πρόκειται για μουσουλμάνους της Θράκης που τελείωσαν την Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και δουλεύουν ως δάσκαλοι στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία), η ΠΕΚΕΜ (ήτοι η «Πολιτιστική-Εκπαιδευτική Εταιρεία Μειονότητας Δυτικής Θράκης», στην οποία προεξάρχουν οι δύο αρχιπράκτορες – και πολύ γνωστοί σας λόγω του «Προξενείο-Στοπ» για τον ρόλο τους σε βάρος της Ελλάδας στα διεθνή φόρα – Τζεμίλ Καπζά και Περβίν Χαϊρουλάχ), η παράνομη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» (γνωστή πλέον ανά το πανελλήνιον και από την άθλια ιστορία με το παράνομο αναψυκτήριό της), ενώ μέχρι και διάφοροι (υποτίθεται) πολιτιστικοί τουρκοσύλλογοι προέβησαν σε ανακοινώσεις, όπως π.χ. ο «Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Μειονότητας Σέτσεκ» (σ.σ. αυτός που διοργανώνει το εκτουρκισμένο πομάκικο πανηγύρι του Χίλια στον Έβρο), που με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο αναφέρει πως «κρίνουμε τον νόμο αυτό και τις αλλαγές που έγιναν ως μια άσχημη επίθεση στις ελευθερίες συνείδησης, θρησκείας και συνείδησης της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, και υποστηρίζουμε πως όπως μέχρι τώρα αυτή η νοοτροπία επιβολής δεν έφτασε σε καμία λύση, το ίδιο θα συμβεί και από τώρα και μετά. Όπως το 2007 ο νόμος αυτός που αφορούσε άμεσα την μειονότητα ψηφίστηκε χωρίς διαβούλευση με κανένα μειονοτικό φορέα ή οργάνωση, δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και στις μέρες μας καθώς ο νόμος αυτός παρουσιάζεται μπροστά στην μειονότητα μας με μια λογική επιβολής. Είναι αναπόφευκτο πως όπως έγινε το 2007, έτσι και τώρα αυτή η πολιτική επιβολών θα καταλήξει σε φιάσκο και δεν θα ισχύσει…».
Επιθέσεις και από επίσημα χείλη στην Τουρκία…
Την ίδια ώρα μάλιστα η ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της τροπολογίας συνεχίζεται και από την άλλη πλευρά του Έβρου και μάλιστα από πολύ…επίσημα χείλη, όπως π.χ. ο Υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ, αλλά και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ (4η φωτογραφία), που προέβη μάλιστα σε εξαιρετικά προκλητικά δηλώσεις, λέγοντας πως ο νόμος συνιστά παραβίαση και της συνθήκης της Λοζάννης και των πολιτικών και νομικών κριτηρίων της Ε.Ε. και ανέφερε πως ¨Με το βήμα του αυτό το ελληνικό κοινοβούλιο παραβίασε τόσο την συνθήκη της Λοζάννης, όσο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ποδοπάτησε εκεί τα πιο βασικά δικαιώματα. Δυστυχώς αυτό κάνει η Ελλάδα¨.
Περαιτέρω, ο Μποζντάγ άσκησε κριτική και στη στάση των χωρών της Ε.Ε. καταγγέλλοντας «τη σιωπή τους σε αυτήν την αυθαίρετη νομική προσέγγιση της Ελλάδας, που δεν αναγνωρίζει δικαιώματα και νόμους , και ποδοπατά ανθρώπινα δικαιώματα, ευρωπαϊκές αξίες και διεθνείς συνθήκες», ενώ ακόμη κάλεσε την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό να αλλάξει την απόφασή της.
Σε ανάλογο όμως κλίμα υπήρξαν τέλος οι δηλώσεις και του…συντοπίτη μας Χακάν Τσαβούσογλου, που ζει στην Τουρκία και είναι σήμερα βουλευτής Προύσας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΠ (οι οποίες δηλώσεις έγιναν μάλιστα στο παράρτημα Προύσας του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD) (επίσκεψη από την οποία προέρχεται και η 5η φωτογραφία). Όπως είπε, «ο νόμος των 240 ιμάμηδων αποτελεί παραβίαση των άρθρων 35 και 47 της συνθήκης της Λοζάνης και ακόμη αποτελεί μια απευθείας επέμβαση στην θρησκευτική ελευθερία της Τουρκομουσουλμανικής κοινότητας και προβλέπει πως χωρίς κανένα κριτήριο αποφοίτησης θρησκευτικοί λειτουργοί οι οποίοι θα παράσχουν υπηρεσίες σε μουσουλμάνους, θα καθορίζονται από συμβούλιο που θα αποτελείται από χριστιανούς…Για αυτό το λόγο δεν υπάρχει καμία σκοπιά από την οποία να πεις πως υποστηρίζει την θρησκευτική ελευθερία. Γιατί λοιπόν άραγε χωρίς να υπάρχει αίτημα και βούληση από την μειονότητα, βγήκε αυτός ο νόμος; Είναι ανάγκη να δοθεί απάντηση σε αυτό το αίτημα. Για αυτό το λόγο πιστεύω πως μακάρι αυτός ο νόμος να μην μπορέσει να εφαρμοστεί. Πριν την τελική έγκριση, ελπίζω πως αυτός ο νόμος θα αρθεί και η Ελλάδα θα άρει τις αρνητικές για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποφάσεις της».
Εμείς απλά σας ενημερώνουμε πως ούτε ο νόμιμος μουφτής Μέτσο Τζεμαλή είπε φυσικά ποτέ του τέτοιο πράγμα , όπως λέει ο ψεύτης Τσαβούσογλου, ούτε – επαναλαμβάνουμε – η επιτροπή που θα επιλέγει τους ιμάμηδες θα αποτελείται μόνο από χριστιανούς. Περαιτέρω βέβαια, είναι τουλάχιστον γελοίο να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα η Τουρκία, μια χώρα που είναι πρώτη σε καταδίκες στο ΕΔΑΔ. Όσο για τη συγχορδία των διαφόρων πρακτορομάγαζων στη Θράκη, είναι πραγματικά σαν τα βατράχια. Έρχεται το σύνθημα (από το αφεντικό στο Προξενείο) και μετά αρχίζουν όλοι στον ίδιο σκοπό. Ε, πώς όχι άλλωστε; Τζάμπα δηλαδή τους πληρώνουν;
http://proxeneio-stop.org/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου