Google+ To Φανάρι : Χρήστος (Κίτσος) Μακρυγιάννης-Μαλτέζος [Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος ΣΤ΄)]

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Χρήστος (Κίτσος) Μακρυγιάννης-Μαλτέζος [Οἱ ἐπιλεγμένοι ...(μέρος ΣΤ΄)]

Ο Χρήστος (Κίτσος) Μακρυγιάννης-ΜαλτέζοςΈλληνας αντιμοναρχικός εθνικιστής, φοιτητής της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος χαρακτηρίσθηκε από συγχρόνους του λογίους και πολιτικούς, ως ο Ίων Δραγούμης της γενιάς τουτρισέγγονος και τελευταίος, σε ευθεία γραμμή, άνδρας απόγονος του στρατηγού και αγωνιστή της εθνεγερσίας του 1821, Ιωάννη Μακρυγιάννη, µια από τις κυρίαρχες μορφές του ΜΗ εαμικού συνασπισμού στους πανεπιστημιακούς χώρους, γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου 1921 στην Αθήνα όπου και δολοφονήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1944 από μέλη του κομμουνιστικού Ε.Λ.Α.Σ. Σπουδάζουσας....


Ως μαθητής ο Κίτσος εντάχθηκε στην «Ε.Ο.Ν.», την οργάνωση νεολαίας του εθνικού καθεστώτος της «4ης Αυγούστου» του Ιωάννη Μεταξά...Τον Οκτώβριο του 1940, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου, ο Μαλτέζος εισήλθε στη Νομική Σχολή Αθηνών...ζήτησε να καταταγεί εθελοντής, όμως δεν έγινε δεκτός λόγω ηλικίας.Το καλοκαίρι του 1941, ο Μαλτέζος γνώρισε τον εθνικιστή ποιητή Άγγελο Σικελιανό...


Το
 1942, ο Μαλτέζος ως φοιτητής Νομικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εντάχθηκε στην «Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας» [«Ο.Κ.Ν.Ε.»], όπου ανήλθε στην ιεραρχία και ανέλαβε καθήκοντα στρατολόγου  και καθοδηγητή για τα νέα μέλη, ενώ λόγω των ικανοτήτων έγινε γνωστός ως ο «Κόκκινος Τσάρος» ή «γιος του Λένιν»... 

Λίγους μήνες μετά,τον Σεπτέμβριο του 1942 ο Μαλτέζος απομακρύνθηκε και αποχώρησε από την «Ο.Κ.Ν.Ε.» θεωρώντας ότι στόχο είχε να επιβάλλει τον κομμουνισμό, αιματοκυλώντας την Ελλάδα όπως αποκάλυψε στη Ναταλία Μελά και όχι να αντισταθεί στους Γερμανούς. Δεν ανέχεται την κοροϊδία, αποσύρεται διακριτικά, πολύ απογοητευμένος και πικραμένος. Η κομμουνιστική νεολαία βλέποντας την μεταστροφή του προσπαθεί αρχικά να τον μεταπείσει...Τόν Φεβρουάριο του 1943,μέ πρωτοβουλία του ΚΚΕ ιδρύεται η ΕΠΟΝ ( σημ. Πελασγ. γιά νά ὑπάρχῃ σύγχυσις μέ τήν μεταξική ΕΟΝ,ἀντιλαμβάνεσθε...)


...Η εγκατάλειψη του κομμουνιστικού στρατοπέδου από τον Μαλτέζο, προκάλεσε το φόβο, τις υποψίες και το μίσος, των πρώην συντρόφων του, οι οποίοι άρχισαν να επιτίθενται εναντίον του με τις συνήθεις ψευδείς κατηγορίες..Τον Μάρτιο του 1943 ο Μαλτέζος εντάχθηκε στην ένοπλη εθνικιστική αντιστασιακή οργάνωση «Ρωµυλία-Αυλών-Νήσοι» [«Ρ.Α.Ν»]. Η Ρ.Α.Ν. συμμετείχε στη δημιουργία του μετωπικού Εθνικού Συνδέσμου Ανωτάτων Σχολών [Ε.Σ.Α.Σ.], σπουδαστική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στα Πανεπιστήμια...  αποχώρησε από την «Ρ.Α.Ν», εντάχθηκε στην οργάνωση η οποία από την αρχή προσέλκυσε πολλούς φοιτητές που ανήκαν στην Ιερή Ταξιαρχία και αποτέλεσε το αντίπαλο δέος της Ε.Π.Ο.Ν., της κομμουνιστικής οργανώσεως νεολαίας...


Στις 11 Ιανουαρίου 1944, την ημέρα που Αγγλικά και Αμερικανικά αεροπλάνα βομβάρδισαν τον Πειραιά, με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, ο Ε.Σ.Α.Σ. ανέλαβε την περίθαλψη των τραυματιών στους χώρους του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου O Ερυθρός Σταυρός αναλαμβάνει να στέλνει καζάνια με συσσίτιο και τον έλεγχο του συσσιτίου διατηρούν οι φοιτητές του Ε.Σ.Α.Σ., με ένοπλη περιφρούρηση.


Την ίδια περίοδο το Κ.Κ.Ε. αποφάσισε τη δολοφονία του «όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν». 

μέλη του μέλη του Ε.Λ.Α.Σ. Σπουδαστών έστησαν ενέδρα και ξυλοκόπησαν με αγριότητα τον Μαλτέζο, ο οποίος μόλις είχε ολοκληρώσει τη διδασκαλία στο Φιλολογικό φροντιστήριο του Βαρίτη στην περιοχή Μακρυγιάννη...




Ἀξελός -Κύρκος οἱ ἠθικοί αὐτουργοί τῆς δολοφονίας Μαλτέζου.Ὁ πρῶτος ἔγινε «μέγας φιλόσοφος»,ἐν Παρισίοις,ὁ ἄλλος ἐξελήχθη εἰς τόν «Νέστορα» τῆς ἑλλαδικῆς πολιτικῆς...
Σχετική εικόνα
Η απόφαση για τη δολοφονία του Μαλτέζου ελήφθη σε μια αίθουσα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο «Γραφείο» που έλαβε την απόφαση της δολοφονίας του Μαλτέζου συμμετείχαν ο Λεωνίδας Κύρκος, μαζί με τον Άδωνι Κύρου, ο κομμουνιστής μετέπειτα «φιλόσοφος» Κώστας Αξελός αλλά και ο Γιάννης Σπράοςμετέπειτα οικονομικός σύμβουλος του Κώστα Σημίτη. 
Η εκτέλεση του Μαλτέζου ανατέθηκε στους αδελφούς Μιχάλη (Μικέ) Κουρουνιώτη, φοιτητή της Ιατρικής Σχολής και Διονύση (Νόνο) Κουρουνιώτηυπεύθυνο Οικονομικού της Ε.Π.Ο.Ν. Πειραιώς, και τους Φαίδωνα Αντωνόπουλο, φοιτητή του Πολυτεχνείου και ομαδάρχη του Ε.Λ.Α.Σ. Σπουδαστών και Δημοσθένη Χλιόβαόλοι τους μέλη του ενόπλου τμήματος Ε.Λ.Α.Σ. Σπουδαστών. 

Στις 9.30 το πρωί της Τρίτης 1 Φεβρουαρίου 1944...Την ώρα που ο Κύρου παρακολουθούσε από το απέναντι πεζοδρόμιο, η ομάδα των τεσσάρων νεαρών, κάποιοι από τους οποίους ήταν φίλοι του, πλησίασαν τον Μαλτέζο κι ένας τον φώναξε με το όνομα του. Είχαν ήδη φτάσει μέχρι την νησίδα στην διασταύρωση με την Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, μπροστά στο άγαλμα του Λόρδου Βύρωνα. Ο Μαλτέζος γύρισε και την ίδια στιγμή δέχθηκε καταιγισμό σφαιρών. Μια σφαίρα τον βρήκε στον κρόταφο και δύο ακόμη στο στήθος κι έπεσε νεκρός.(ἐδῶ)


Μέ τήν μεσολάβηση τῶν Ἰωάννη Ῥάλλη καί Ἰωάννη Βουλπιώτη ( τόν γαμπρό τοῦ Κάρλ Φρήντριχ φον Ζήμενς) ὁ εἷς ἐκ τῶν ἠθικῶν αὐτουργῶν,Ἄδωνις Κύρου, φυγαδεύτηκε στό Παρίσι ὅπου ἔγινε σκηνοθέτης. Ὁ Μικές Κουρουνιώτης  συνελλήφθη παραδόθηκε στίς γερμανικές ἀρχές καί ἐκτελέσθηκε.


Ἀπό τήν ἀνάκριση στήν Γενική Ἀσφάλεια,ὁ Κουρουνιώτης ὀμολόγησε τήν συνενοχή τοῦ Ἄδωνι Κύρου καί :

Με την μεσολάβηση, στην κυβέρνηση του Ιωάννη Ράλλη, μεγαλοαστών γονέων τα παιδιά των οποίων ήταν φίλοι του Κουρουνιώτη και μέλη του Ε.Λ.Α.Σ. Σπουδάζουσας και προκειμένου να μην συλληφθούν και άλλα στελέχη της Ε.Π.Ο.Ν., ο Κουρουνιώτης παραδόθηκε από την Γενική Ασφάλεια, από την οποία αφαιρέθηκε ο ανακριτικός φάκελλος, στις Γερμανικές αρχές κατοχής. (ἐδῶ)



Ὁ «ἀνθός τῆς ἑλληνικῆς διανοήσεως»,τά κομμούνια μέ τίς ὑποτροφίες τῆς φυγῆς...Ἀπό τά βουνά τοῦ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ,στά σαλόνια τῶν Παρισίων..

Καί ποιά ἀκριβῶς ἦταν ἡ μεσολάβησις; Μά οἱ ὑποτροφίες τοῦ Γαλλικοῦ Ἰνστιτούτου.Θυμᾶστε ὅπως ἐκεῖνες τοῦ Παγκάλου (παπποῦ καί ἐγγονοῦ !). Καί τούς μπάρκαραν μέ τό καράβι Ματαρόα,ἐκεῖνο τό ...θρυλικό καράβι πού ἔσωζε ...ἑβραίους...

 Μέ ποιό καράβι θά φυγαδεύσουν,τούς σημερινούς προδότες,ἄρα γε ;

Καί τί ἔγραφαν τά κομμούνια :

 Οι κομμουνιστές φοιτητές σε άρθρο τους στη «Φλόγα», με τίτλο «Ένας ήρωας στις φυλακές» γράφουν για τον Κουρουνιώτη: «Υπακούοντας στη φωνή της συνείδησης του και του Έθνους ο φοιτητής Κουρουνιώτης απάλλαξε τον τόπο από ένα ελληνόφωνο κάθαρμα, τον Κίτσο Μαλτέζο. Η πράξη του που δεν είναι πολιτική δολοφονία, όπως λένε οι Γερμανοράλληδες, αλλά πολύτιμη εθνική προσφορά -βρίσκεται μέσα στα όρια της συμμαχικής προθεσμίας για την εκτέλεση των προδοτών, αφού έγινε στη 1/2» και καταλήγει: «Εξεγερθήτε, φοιτητές απαιτήστε να γίνει δίκη κανονική και ν’ αθωωθεί ο ήρωας σας». 
Αποτέλεσμα εικόνας για φαρακοσ  κκε
Ενώ η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» στο άρθρο με τίτλο «Κατάρα στους προδότες», ανακοινώνει: «Τουφεκίστηκε ο Κουρουνιώτης το τίμιο παληκάρι της Ε.Π.Ο.Ν., που εχτέλεσε τον προδότη Μαλτέζο»(ἐδῶ)

Ἄ, ἐθνική προσφορά καί πολύτιμη; Μάλιστα...
Τό 1999,στήν παρουσίαση τοῦ βιβλίου τοῦ νομικοῦ Πέτρου Στάϊκου-Μακρῆ :«Κίτσος Μαλτέζος. Ο αγαπημένος των θεών»,εἷς ἐκ τῶν ὁμιλητῶν,ὁ κομμουνιστής Γρηγόρης Φαράκος εἶπε : «....Οφείλω να εκφράσω την συγνώμη της Αριστεράς, για την δολοφονία αυτού του παιδιού»

Εἶχαν περάσῃ ὅμως 55 χρόνια...


Περισσότερα, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου