Google+ To Φανάρι : Αποστολάκης: Παράνομη η τουρκική γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά προχωρούμε τα... μέτρα εμπιστοσύνης

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Αποστολάκης: Παράνομη η τουρκική γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά προχωρούμε τα... μέτρα εμπιστοσύνης

Παράνομη χαρακτήρισε την τουρκική γεώτρηση στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης στην ομιλία του στο συνέδριο EXPOSEC-DEFENSEWORLD.
Ωστόσο την ίδια στιγμή που ο υπουργός Άμυνας έκανε αυτό τον χαρακτηρισμό...
για τη γεώτρηση της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ σημειώνοντας ότι η Ελλάδα επιζητεί την ειρήνη και την σταθερότητα, προκαλεί ερωτήματα και εντύπωση η αναφορά του στο ότι δεν αλλάζει ο προγραμματισμός για διαπραγματεύσεις νέων μέτρων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης όπως είχαν αποφασιστεί τον Φεβρουάριο στη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία.
«Έχουμε βέβαια έναν δύσκολο γείτονα. Αντιμετωπίζουμε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο χώρο του Αιγαίου και τις διάφορες ανυπόστατες αιτιάσεις, αντιδρώντας πάντα με σύνεση και στρατηγική ψυχραιμία.
Παρά τα υφιστάμενα προβλήματα, από την πλευρά μας, καταβάλλουμε μια προσπάθεια εξομάλυνσης. Στη λογική αυτή, προγραμματίζεται το προσεχές χρονικό διάστημα συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των δυο χωρών, για να καθοριστούν δράσεις στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης προσθέτοντας ότι «εμείς, σε κάθε περίπτωση επιζητούμε την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου