Google+ To Φανάρι : ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΤΟΥ (κατεβάστε pdf)

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΤΟΥ (κατεβάστε pdf)

Verba volant, scripta manent 
(τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν)...

Αυτά τα χρόνια στο Θεόδοτο προσπαθήσαμε να σκιαγραφήσουμε το πιο ανατρεπτικό φαινόμενο όλων των εποχών: εκείνο που αποκαλέστηκε με τον όρο “γνωστική νοοτροπία”.

Το βιβλίο του συνεργάτη μας Αναστάσιου Γιαννά, ΟΙ ΘΕΟΙ: Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓXΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ, είναι η πιο ολοκληρωμένη εργασία που υπάρχει στην Ελλάδα επί του θέματος. Αναλύει όλες τις διαστάσεις του φαινομένου του νεο-γνωστικού ρεύματος και της συνακόλουθης νοοτροπίας:

Τη θρησκευτική διάσταση: τις αιρέσεις που δημιουργήθηκαν στο δυτικό κόσμο εξαιτίας της επίδρασης των γνωστικών σεκτών.

Τη φιλοσοφική διάσταση: πως και γιατί αυτό το ρεύμα ανέτρεψε την αντίληψη για τον Κόσμο όπως αυτή είχε μορφοποιηθεί από την αρχαία φιλοσοφία. Πως δηλαδή έγινε ο πνευματικός αντίπαλος του πλατωνικού ιδανικού της “Καλοκαγαθίας”.

Την πολιτική διάσταση: τη διαμόρφωση των σύγχρονων πολιτικών ιδεολογιών και ρευμάτων από την πουριτανική και τη γαλλική επανάσταση μέχρι και την εμφάνιση των μαρξιστικών αλλά και των φιλελεύθερων ιδεολογιών, επιπρόσθετα, τα παρασκήνια της επανάστασης των Μπολσεβίκων αλλά και της ανόδου του Τρίτου Ράιχ.

Τη γεωπολιτική διάσταση: διαπιστώθηκε ότι πίσω από τις μεγάλες πολεμικές συρράξεις που συνέβησαν κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα, δεν υπήρχαν μόνο οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα αλλά υποκρυπτόταν ακριβώς αυτό το γνωστικό παραβατικό πνεύμα.

Την κοινωνική διάσταση: τις τεράστιες αλλαγές στα ήθη και στις συμπεριφορές των ανθρώπων που παρατηρήθηκαν μετά τα μέσα του 20ου αιώνα, οι οποίες αν αναλυθούν σε βάθος, μας οδηγούν πίσω στο χρόνο, στις πρακτικές και στα τελετουργικά θρησκευτικών σεκτών που όλοι πίστευαν ότι πλέον έχουν χαθεί.

Την καλλιτεχνική διάσταση: πως γεννήθηκε το ρεύμα της μοντέρνας τέχνης που σάρωσε την ομορφιά και την φιλοσοφία όλης της καλλιτεχνικής παράδοσης του δυτικού κόσμου. 

Αυτά είναι τα θέματα που μελετά η νέα αυτή η έκδοση του συνεργάτη μας, θέματα για τα οποία κρατείται “άκρα του τάφου σιωπή” από τον κατεστημένο τύπο και τις πολιτικά ορθές εκδόσεις και μελέτες

Τέλος, ο ερευνητής που θα θελήσει να ψάξει ακόμη περισσότερο, θα ωφεληθεί από την επιστημονική βιβλιογραφία που παρατίθεται στο βιβλίο.

Το βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν σε PDF εδώ. Το link δεν απαιτεί δημιουργία λογαριασμού ή να δώσετε κάποιο άλλο στοιχείο (πχ e-mail) για να το κατεβάσετε. Προσέξτε όμως να αποφύγετε τα πιθανά διαφημιστικά που θα βγουν στη σελίδα. Για να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας το βιβλίο πατήστε το 'download' πάνω δεξιά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου