Google+ To Φανάρι : Αφέθηκε ελεύθερη η Μεράλ Γκεϊλάνι, η σύντροφος του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Αφέθηκε ελεύθερη η Μεράλ Γκεϊλάνι, η σύντροφος του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

Προφυλακίστηκε και σύρθηκε στα δικαστήρια μετά από καταγγελία μεταφραστή με τα αρχικά Η.Β., τον Οκτώβριο του 2017, με τον πιο άθλιο τρόπο.
Σήμερα η Μεράλ Γκεϊλάνι, σύντροφος του ακτιβιστή Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί αφέθηκε ελεύθερη!...
Δικαστήριο που εξέταζε την υπόθεσή της, δήλωσε αναρμόδιο και έστειλε το σχετικό φάκελο στο δικαστήριο του Σιρνάκ. Παράλληλα διέταξε την απελευθέρωσή της, για να δικαστεί όταν οριστεί νέα δικάσιμος από το νέο δικαστήριο.
Η Μεράλ είχε συλληφθεί τις 11 Οκτωβρίου 2017 στην Αττάλεια, μετά την καταγγελία του Η.Β., και είχε παραπεμφθεί να δικαστεί για «συμμετοχή σε οργάνωση» και «προπαγάνδα υπέρ οργάνωσης», στο 8ο Κακουργιοδικείο της Αττάλειας.
Στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου πήρε το λόγο και είπε ότι οι εκδηλώσεις για τις οποίες κατηγορείται πως συμμετείχε, ήταν όλες εκδηλώσεις υπέρ της ειρήνης και όχι υπέρ κάποιας οργάνωσης και ζήτησε την αθώωσή της. Ο εισαγγελέας είπε ότι οι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε η Μεράλ Γκεϋλάνι έγιναν στο νομό Σιρνάκ και δήλωσε ότι το δικαστήριο είναι αναρμόδιο.
Πηγή 



Διαβάστε σχετικά:

 Συνελήφθη και η Meral Geylani, σύντροφος του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί!Meral Geylani Gözaltında!Peace activist Meral Geylani! 

 Υπογραφές για την απελευθέρωση του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί.Sign for Yannis‐Vasilis Yaylali

 ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ – ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΪΛΑΛΙ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου