Google+ To Φανάρι : Η ζωντανή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χαλάει το προξενιό Πούτιν – Ερντογάν και αρχίζουν τα όργανα.

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Η ζωντανή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χαλάει το προξενιό Πούτιν – Ερντογάν και αρχίζουν τα όργανα.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας  
Όταν ένας αρθρογράφος βλέπει μια φράση  που την  αποτύπωσε ο ίδιος σε κείμενο πριν χρόνια και την ατενίζει σε  πανό στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης  είναι λογικό να συγκινηθεί. 
Πριν πάμε στα κρίσιμα γεωπολιτικά των ημερών μας ας πάμε σε τούτο το πνευματικό. ...

Στην μεγαλειώδη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης δίπλα μας  στεκόταν ένας ασκητικός Αγιορείτης Πατέρας ίσαμε τα 85 χρόνια και άντεχε την παγωνιά. 
Δεν ήθελα να τον ενοχλήσω απλώς πήρα την ευχή του και αυτός συνέχιζε να λέει την ΕΥΧΗ με το κομποσκοίνι. 
Κάποια στιγμή μου λέει αυθόρμητα 
  • Αυτό που βλέπουμε και ζούμε σήμερα δεν είναι ένα απλό μήνυμα  προς τους σκοπιανούς, αλβανούς, τούρκους ,αμερικάνους, ρώσους  ή και προς τους δικούς μας πολιτικούς ή εκκλησιαστικούς ταγούς. 
  • Είναι μια ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ προς τον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ,ότι σήμερα μικροί, μεγάλοι γέροντες και αποκαμωμένοι ήρθαμε εδώ αυτόβουλα να βροντοφωνάξουμε η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν πωλείται . 
  • Με αυτό που έκανε σήμερα η Ελλάδα πήρε ουράνιο μισθό για να μας βοηθήσει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ στα πάρα πολύ δύσκολα που έρχονται. 
  • Ο μισθός αυτής της ομολογίας θα μας προστατεύσει σε σχέση με αυτά που θα πάθουν οι άλλοι Λαοί. 
Πάμε  λοιπόν στα πολύ δύσκολα πράγματα που έρχονται στην ευρύτερη περιοχή μας. 
Θα προσπαθήσω με πολύ απλό τρόπο να περιγράψω την πολυπλοκότητα των εξελίξεων που βαίνουν να ευθυγραμμιστούν με τα λεγόμενα των ΑΓΊΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας. 
«Ο Turkish Stream ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ «μάχες» δραματικών εξελίξεων στα Βαλκάνια και στο ΑΙΓΑΙΟ.»  
Τα Σκόπια για αυτό τον λόγο  πρέπει να μπούνε στο ΝΑΤΟ και φυσικά  όλοι κόπτονται για αυτό για να μην υπάρχει πιθανότητα να τρέξει ο  Turkish Stream  μέσω αυτών εξυπηρετώντας έτσι τα Δυτικά συμφέροντα. 
Για να μπούνε στο ΝΑΤΟ πρέπει να αλλάξουν ονομασία και εδώ τα ενεργειακά συμφέροντα υποκρύπτουν όχι μόνο αλυτρωτισμό αλλά και το  μίσος των διεθνών τοκογλύφων για την ΟΡΘΟΔΟΞΟΤΑΤΗ  και ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ζωντανή Μακεδονία μας . 
Αν ο   Turkish Stream δεν περάσει από τα Σκόπια για Ευρώπη δεν υπάρχει λόγος ολοκλήρωσης αυτού του φαραωνικού έργου που αυτή την στιγμή είναι ημιτελές ( έχει φτάσει στην μέση της υποθαλάσσιας διαδρομής του στην Μαύρη Θάλασσα προς τα ΣΤΕΝΑ) . 
Έτσι ο τούρκος έχει να χάσει πολλά οφέλη. 
Η  φτώχεια φέρνει γκρίνια  και χαλνάει τον έρωτα όταν ειδικά ο τούρκος δεν έχει μπέσα αρχίζουν και συμβαίνουν πολλά. 
Τώρα μάλιστα που  ο έτερος αυτού του παράξενου ειδυλλίου Ρώσος συμβουλεύει τον τούρκο. 
  • ΒΡΕ χρυσό μου, βρε καλό μου , τι πας και μπερδεύεσαι με τους Αμερικάνους και τους Κούρδους στην Συρία, δεν βλέπεις  ότι σε πάνε για διάλυση. 
 « Ο διευθυντής του ερευνητικού Κέντρου για την «Μέση Ανατολή και τον Καύκασο» Στανισλάβ Ταράσοφ, ο οποίος δεν αποκλείει την εμπλοκή της Τουρκίας σε ένα παρατεταμένο πόλεμο, ούτε ακόμα και την ανατροπή του Ερντογάν με πραξικόπημα εντός της Τουρκίας 
Ο Στανισλάβ Ταράσοφ είναι πεπεισμένος ότι ο Ερντογάν ξεκίνησε ένα επικίνδυνο παιγνίδι, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο οι Κούρδοι να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση και να πάρουν την πρωτοβουλία στα χέρια τους. 
Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Vzgliad» εκτιμά ο τουρκικός στρατός ενδέχεται να έχει μεγάλες απώλειες στη Συρία καθώς οι αμερικανοί έχουν εκπαιδεύσει πολύ καλά τους Κούρδους για μια τέτοια επίθεση. 
Ο ρώσος ειδήμονας σε θέματα Μέσης Ανατολής δηλώνει ότι «δημιουργείται η αίσθηση ότι οι Αμερικανοί υπονομεύουν τον Ερντογάν οδηγώντας τον σε μοιραία έκβαση για να τον εμπλέξουν σε πόλεμο». 
Εκτιμά ότι «δεν θα είναι μια επιχείρηση που θα διαρκέσει μια ημέρα» όπως και ότι «θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες». «Φοβάμαι στρατιωτικό πραξικόπημα μέσα στην ίδια την Τουρκία», λέει ο Ταράσοφ.  
Αναφερόμενος μάλιστα γενικά στον τρόπο που ενεργεί η τουρκική ηγεσία ο Ταράσοφ λέει ότι «αυτό είναι ένα αίνιγμα για όλους τους ερευνητές της Μ. Ανατολής» και αυτό γιατί «σε αντίθεση με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, η Τουρκία ήταν μια σχετικά ανοιχτή χώρα, ενσωματωμένη στη Δύση. Θα έλεγε κανείς ότι θα διέθεταν εμπειρογνώμονες που καταλαβαίνουν καλά αυτή την περιοχή. 
Όμως πραγματοποιούν ασυγχώρητα λάθη. Είναι ακατανόητο γιατί οι Αμερικανοί υπονομεύουν κατ’ αυτόν τον τρόπο τον εταίρο τους στο ΝΑΤΟ. Η Ουάσιγκτον συνεχίζει τα σενάρια της αραβικής άνοιξης, οδεύοντας ανοιχτά σε τμηματοποίηση της Τουρκίας, όπως έκαναν στο παρελθόν με το Ιράκ και τη Λιβύη.»  https://www.pentapostagma.gr/ 22 Ιανουαρίου 2018 
Αν η επικαιρότητα δείχνει αυτά στο παρασκήνιο συμβαίνουν χειρότερα και υπάρχει μεγάλη ασυμφωνία Ρωσίας- Τουρκίας. 
Αν δεν ολοκληρωθεί ο   Turkish Stream ο Ερντογάν δεν θα πάρει και τους S-400 
Ο τούρκος φυσικά  δεν παίρνει  από συμβουλές και όταν δει ότι ο    Turkish Stream δεν πρόκειται να περάσει από Σκόπια ή Βουλγαρία τότε θα ακολουθήσει την γνωστή τακτική του « αλλάζω αφεντικό στο άψε- σβήσε» για να γλυτώσει από τους κινδύνους που του περιέγραψαν ως ανωτέρω οι ρώσοι. 
Είναι εύκολο και τυχοδιωκτικό σύνηθες  για  τον κ. Ερντογάν   να ξαναγυρίσει στην αγκαλιά των πρώην δυτικών συμμάχων του και να αφήσει τον πρόεδρο Πούτιν στα κρύα του λουτρού την στιγμή μάλιστα  που αυτός έχει εκλογές να προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους του για αυτό το γεωπολιτικό διαζύγιο με τον Ερντογάν που τον εκθέτει . 
Είναι εύκολο για τον τυχοδιωκτισμό του γείτονα να πει
« κάντε κουρδικό στο Βόρειο  Ιράκ και δώστε μου από τα δυτικά  μέρη αντιπαροχή ( βλ. ΑΙΓΑΙΟ). 
ΝΑ ΓΙΑΤΊ αγόρασε η τουρκία πλοίο εξόρυξης πετρελαίου.  
Τελικά οι τούρκοι έδωσαν ένα κάρο λεφτά για να αγοράσουν το ογκώδες  Deepsea Metro II ώστε να είναι έτοιμοι και για αυτό το ενδεχόμενο. 
Φυσικά η οργή των Ρώσων θα είναι πυρίκαυστη στο πούλημα του Σουλτάνου και θα ανατρέξουν στα σενάρια του παρελθόντος  που εκπόνησαν για την τουρκία  . 
Η  ζωντανή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τους παλάβωσε όλους και αρχίζουν να  κάνουν σπασμωδικές κινήσεις. 
Είναι ημέρες που η ΟΜΟΨΥΧΙΑ και η ΟΜΟΛΟΓΙΑ θα πρέπει να συνοδεύουν την καθημερινότητα μας εδώ στην Ελλάδα γιατί έρχονται παγκόσμιες ανατροπές. 
Με Πίστη και Ελπίδα  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου