Google+ To Φανάρι : Νέο πλήγμα για για συνταξιούχους, άνεργους νοικοκυρές - Σπρώχνουν όλους στην μαύρη εργασία!

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Νέο πλήγμα για για συνταξιούχους, άνεργους νοικοκυρές - Σπρώχνουν όλους στην μαύρη εργασία!

  • Εισφορές 26,95% για κύρια ασφάλιση και υγεία θα καταβάλλουν από 1-1-2018 όσοι αμείβονται με απόδειξη δαπανών (τίτλο κτήσης)
  • Καμία εξαίρεση ούτε για συνταξιούχους, άνεργους νοικοκυρές που μπορεί να έχουν περιστασιακά κάποια απασχόληση και αμείβονται γι’ αυτήν με τίτλους κτήσης
  • Το μέτρο "σπρώχνει" τον κόσμο στη μαύρη εργασία
​Εισφορές 26,95% για κύρια ασφάλιση και υγεία θα καταβάλλουν από 1-1-2018 όσοι αμείβονται με απόδειξη δαπανών (τίτλο κτήσης)....
Ειδικότερα,  οι δανειστές έδωσαν το πράσινο φως και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Οι εισφορές θα παρακρατούνται από τον εκδότη του παραστατικού και θα κατατίθενται από τον ίδιο στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, που σημαίνει ότι έχει την αποκλειστική ευθύνη για την απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η εισφορά θα υπολογίζεται επί της καθαρής αξίας του παραστατικού, αφού έχει αφαιρεθεί ο φόρος που ανέρχεται στο 20%.

Για παράδειγμα, εάν κάποιος πρόκειται να εισπράξει 100 ευρώ, θα καταλήγει να παίρνει στο χέρι 58,44 ευρώ! Κι αυτό διότι από τα 100 ευρώ θα αφαιρείται το 20% και στο ποσό που θα μένει θα επιβάλλεται η εισφορά 26,95%, που θα συρρικνώνει την αμοιβή των 100 ευρώ στο... ιλιγγιώδες ποσό των 58,44 ευρώ! 
Επίσης, στην περίπτωση της απόδειξης δαπάνης δεν θα υπάρχει κατώτατο πλαφόν για τις εισφορές, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Η ​καταβολή εισφορών αφορά σε όλους, δεν υπάρχει δηλαδή καμία εξαίρεση, θα ισχύει ακόμη και για συνταξιούχους, άνεργους νοικοκυρές που μπορεί να έχουν περιστασιακά κάποια απασχόληση και αμείβονται γι’ αυτήν με τίτλους κτήσης.

Επίσης διευκρινίζεται ότι ο ασφαλιστικός χρόνος στον οποίο θα αντιστοιχεί η αμοιβή με τίτλο κτήσης, θα υπολογίζεται με βάση τις ημέρες στις οποίες έχει απασχοληθεί. Σημειώνεται ότι το ετήσιο όριο αμοιβής που μπορούν μπορεί να λαμβάνει κάποιος από εργοδότη με απόδειξης δαπάνης, δηλαδή με μια απόδειξη την οποία εκδίδει η επιχείρηση χωρίς να απαιτείται καμιά φορολογική ή άλλη διαδικασία από τον αμειβόμενο,ανέρχεται έως 10.000 ευρώ μεικτά.

Με λίγα λόγια, ενώ υποτίθεται το μέτρο σκοπεύει στην ενίσχυση των ταμείων, στην πράξη -και το γνωρίζουμε πολύ καλά- σπρώχνει τους πάντες ακόμα περισσότερο στη μαύρη εργασία.

Δεν το γνωρίζουν; Το γνωρίζουν. Όπως γνωρίζουν και όλα τα άλλα μέτρα ότι δεν πρόκειται να "φτιάξουν" την οικονομία αλλά να την διαλύσουν τελείως. Σκοπός επετεύχθη!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου