Google+ To Φανάρι : Τι τον μετράς κάθε τόσο, Γεωργελέ, να δεις αν μεγάλωσε;

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Τι τον μετράς κάθε τόσο, Γεωργελέ, να δεις αν μεγάλωσε;

Ένα περίεργο πράγμα… Κάθε τόσο τον μετράνε και ύστερα πάλι τον ξαναμετράνε… Τι ψάχνουν, άραγε, να δουν; Μπας και μεγάλωσε;

Πάμε άλλη μια: “Ο ένας στους τρεις Έλληνες πιστεύει ότι μας ψεκάζουν”

Νέα δημοσκόπηση, δεν ξέρω τι υπ’ αριθμ. πρωτόκολλο έχει, αλλά σίγουρα είναι η δεύτερη ....
του Γεωργελέ, του Athens Voice – μην είναι και η τρίτη, κι έχω χάσει καμία;
Φυσικά η δημοσκόπηση για το τι πιστεύουν οι Έλληνες σχετικά με τους χημικούς αεροψεκασμούς δεν γίνεται ποτέ μόνη της, κολλάει πακέτο και γίνεται σετάκι με ό,τι ανοησία κυκλοφορεί κατά καιρούς από εκείνους που θέλουν να τα τσουβαλιάζουν όλα μαζί και να κολλούν την ετικέτα “θεωρίες συνωμοσίας”.
Έτσι το άκρως μνημονιακό μέχρι αηδίας και ξεράσματος Athens Voice επιπέδου παντόφλας, το οποίο συνεργάζεται πρόσφατα με τα Ελληνικά Hoaxes αποφάσισε να τον μετρήσει εκ νέου – τον πληθυσμό, εννοώ, που είναι σίγουρος ότι μας ψεκάζουν – για να δει αν του μεγάλωσε.
Ως δια μαγείας παραμένει εδώ και χρόνια σταθερός: Ένας στους τρεις!
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Athens Voice Radio 102,5 από την aboutpeople στις 20-21 Νοεμβρίου και συμμετείχαν 502 άτομα.
Αλλά έχουμε και σχολιασμό ψυχιάτρου, παρακαλώ, τούτη τη φορά! Ω, ναι, η επιστήμη κάνει ό,τι μπορεί να μας επαναφέρει εις την Τάξη! (Ή μέσα στο μαντρί).
Ο ψυχίατρος (τους) Γιώργος Οικονόμου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρει:
«Ας αναγνωρίσουμε ότι οι θεωρίες συνωμοσίας και γενικότερα κάποιες υπερεκτιμημένες ιδέες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σαν παγκόσμιο φαινόμενο. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να «πιστέψουν» για πολλούς λόγους. Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ο τραυματισμός που προκάλεσε η απώλεια κτήσεων, νοητικών ή ξεκάθαρα υλικών, είναι ένας παράγοντας που εξηγεί και το ότι σημαιοφόρος στην παγκόσμια αντί-ορθολογική παρέλαση είναι η πληγείσα παλαιά μεσαία τάξη. Έτσι όταν το συλλογικό ασυνείδητο κινητοποιεί τις πλέον ανώριμες άμυνες, ο χθεσινός σοβαρός διπλανός συζητητής θα μεταθέσει και θα προβάλει τυχόν ευθύνες του στον κάθε «ψεκασμό». Θα αντιμετωπίσει ως βδέλυγμα την επιστήμη και θα υποθέσει επαναδιαπραγμάτευση με το επέκεινα. Θα τον ικανοποιήσει η ψευτοένταξη σε εναλλακτικές ομάδες που δεν πρόκειται ποτέ να κριθούν με όρους αυτού του κόσμου. Η απάντηση αντιμετώπισης τέτοιων στάσεων σίγουρα δεν θα πρέπει να είναι ακραία απορριπτική γιατί αυτό περιχαρακώνει τέτοιες ομάδες πίσω από νέα αναχώματα παραλογισμού. Με τη βοήθεια του κατάλληλου χρόνου, όλοι «οι άλλοι» έχουμε κοινοτικό καθήκον να βοηθήσουμε τον ορθό λόγο να ξανανικήσει ή έστω να μην χάσει».
Έναν γιατρό για τον γιατρό, παρακαλώ, ο οποίος από τη μια λέει ότι “το φαινόμενο να πιστεύει κανείς σε θεωρίες συνωμοσίας υπήρχε και θα υπάρχει πάντα” αλλά οφείλεται στο ότι “έχει πληγεί η παλαιά μεσαία τάξη”. Τότε πως υπήρχε πάντα, ακόμα και πριν πληγεί η μεσαία τάξη; Και από που πηγάζει το γεγονός ότι το ποσοστό ανήκει μόνο στην πληγείσα μεσαία τάξη; Γενικά, αν αυτός ο λόγος έκφρασης του ψυχιάτρου είναι ο “ορθός λόγος”, προσωπικά θα κάνω πάσο, και θα παραμείνω στους ανένταχτους, τραυματισμένους κ.λ.π. που απώλεσαν, όχι κτήσεις και υλικά αγαθά, αλλά τους μπλε, καταγάλανους και καθαρούς ουρανούς!
Αλλά η δημοσκόπηση του Γεωργελέ, προβλήθηκε και από το κανάλι της οικογένειας Βαρδινογιάννη, το Star, στις ειδήσεις των 8 μ.μ. Αφού απολαύσαμε την κα Βαρδινογιάννη να κάνει το φιλανθρωπικό έργο της στη Μάνδρα (κάποιοι την θέλουν και για ΠτΔ) μετά της α’ κας της Κύπρου, Α. Αναστασιάδη, (14:25) στο βίντεο που ακολουθεί, στη συνέχεια, δείτε την απόλυτη γελοιοποίηση του θέματος (35:00)

Φυσικά, την ποιότητα και την εγκυρότητα ενός σάιτ όπως το Athens Voice κι ενός καναλιού σαν το Star, κανένα εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης δεν μπορεί να τις φτάσει και να τις παραβγεί, όσο κι αν προσπαθήσει!
Αλλά για μια στιγμή, μιας και μιλάμε για εγκυρότητα… Το Athens Voice είχε σήμερα άρθρο για τα εμβόλια: Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας καλεί όσους τάσσονται κατά των εμβολίων «να κάνουν μια βόλτα στα ευρωπαϊκά νεκροταφεία».
Το άρθρο φιγουράρει, όπως και όλα τα άλλα, ανάμεσα στις διαφημίσεις του emvoliazo.gr το οποίο, μην γελιέστε, δεν είναι ιατρικό σάιτ ή ενημερωτικό κάποιας οργάνωσης για την υγεία, αλλά της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer. Οπότε οποιαδήποτε συμφέροντα υπέρ της προώθησης φαρμάκων ή εμβολιασμών, είναι… απλώς τυχαία!

Καθώς το άρθρο τους (και πάλι) δεν εμπεριέχει κανένα ενεργό λινκ ξένου δημοσιεύματος που να αναφέρει ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας, ο Λιθουανός Βιτένις Αντριουκάιτις, υπογράμμισε σήμερα την «ηθική ευθύνη» που φέρουν όσοι τάσσονται κατά των εμβολίων και τους κάλεσε «να κάνουν μια βόλτα στα ευρωπαϊκά νεκροταφεία» και «να επισκεφθούν τα παιδιά που ασθένησαν από πολιομυελίτιδα», ακολούθησα τη συμβουλή των Ελληνικών Hoaxes (lol) και γκούγκλαρα λέξεις κλειδιά από το άρθρο μπας και το βρω.
Οι προσπάθειες μου απέβησαν άκαρπες, γι’ αυτό θα παρακαλούσα τον αρχισυντάκτη του Athens Voice, Φώτη Γεωργελέ, να κάνει ένα update με ενεργή την πηγή του, καθώς αυτό λένε τα φιλαράκια του τα Ε.Η. ότι είναι σημάδι αξιοπρεπούς ιστολογίου που πρέπει κανείς να εμπιστεύεται – σωστά;
Κατά τα άλλα, πήραμε και σήμερα γερή δόση fake news και προπαγάνδας και απομυθοποίησης για την καλύτερη αποκοίμιση του κοινού – σας ευχαριστούμε, αλλά… όπως βλέπετε, ακόμα κερδάμε, έχοντας το 30% με το μέρος μας, μην σου πω… κάνουμε και κόμμα!
Αλήθεια, Γεωργελέ, τι τον μετράς (τον κόσμο) κάθε τόσο, να δεις μπας και σου μεγάλωσε;

Y.Γ. “Για γέλια ή για κλάματα”, λέει στην αρχή του ρεπορτάζ η δημοσιογράφος του Star. Όχι, κυρά μου, μετράμε νεκρούς. Κι αν η κακοκαιρία ήταν όντως αποτέλεσμα Οπλοποίησης Καιρού, εσύ απλά βοηθάς στην συγκάλυψη του εγκλήματος. Γέλα τώρα…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου