Google+ To Φανάρι : Η πρώτη αυτοκτονία... Ρομπότ!

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Η πρώτη αυτοκτονία... Ρομπότ!

Μια απίστευτη είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ένα ρομπότ φύλακας σε εμπορικό κέντρο στην Ουάσιγκτον έπεσε στο κεντρικό συντριβάνι και πνίγηκε, με τα αμερικανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για την «πρώτη αυτοκτονία ρομπότ»...
Μάλιστα όπως γράφουν, το ρομπότ, Knightscope, μόλις με εφτά δολάρια την ώρα, περιπολούσε και είχε υπό την ευθύνη του το κτήριο του εμπορικού κέντρου που περιελάμβανε και πολλά γραφεία.
Όμως ήταν μεγάλη η... πίεση και το ρομπότ που μόλις εντόπιζε κάτι «ύποπτο» κινούνταν, κόρναρε και σφύριζε, φαίνεται ότι δεν άντεξε και έκανε στροφή πέφτοντας στο κεντρικό συντριβάνι χωρίς να προλάβει κανείς από τους παριστάμενους να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να... πνιγεί.
Μέσα στον χρόνο, το ρομπότ Knightscope είχε βοηθήσει την αστυνομία στη σύλληψη ενός μεθυσμένου άντρα, που προκαλούσε έκτροπα.
Η «αυτοκτονία» του ρομπότ προκάλεσε μεγάλη θλίψη στους χρήστες του Twitter, τόσο σε αγνώστους όσους και σε φίλους που είχε κάνει στο πλαίσιο της δουλειάς του. Υπήρχαν όμως και αυτοί που τον θεωρούσαν «περίεργο» και θλιμμένο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου