Google+ To Φανάρι : Ο εφιάλτης του βιομετρικού «φακελώματος»

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ο εφιάλτης του βιομετρικού «φακελώματος»

Συνεχίζεται το χάος στην Βενεζουέλα με τις «λύσεις» που εφαρμόζονται να παραπέμπουν σε καθεστώτος Νέας Τάξης στο πλαίσιο του σχεδίου εγκαθίδρυσης παγκόσμιας δικτατορίας απόλυτου ελέγχου των πολιτών....


Έτσι, η κομμουνιστική κυβέρνηση του Καράκας έθεσε σε εφαρμογή το νέο σύστημα ελέγχου των δικτύων διανομής τροφίμων σε όλη την χώρα, ως μέτρο δήθεν αντιμετώπισης του οικονομικού πολέμου.

Περίπου 20.000 ηλεκτρονικές συσκευές ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων (βιομετρικό σύστημα) εγκαταστάθηκαν στο δημόσιο δίκτυο διανομής τροφίμων της χώρας, και επιπλέον , εντάχθηκαν εθελοντικά στο σύστημα και επτά ιδιωτικές αλυσίδες....



Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, το μέτρο εξυπηρετεί την ανάγκη διασφάλισης τροφίμων, προϊόντων και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης για τον λαό.

«Θα νικήσουμε τους λαθρέμπορους, τους καπιταλιστές, τους κλέφτες, τους ατομικιστές και τους μικροπρεπείς. Αυτοί δεν μπορεί να μπαίνουν πάνω από την πλειοψηφία του λαού που θέλει να εργαστεί και να ζήσει, που θέλει την σταθερότητα και την ευτυχία της οικογένειάς του».

Σου δίνουν το πρόβλημα: πείνα, λαθρέμποροι, αναρχία.

Σου δίνουν και την λύση: Απόλυτος έλεγχος, τρόφιμα από συγκεκριμένα σουπερμάρκετ με βιομετρικά στοιχεία (δακτυλικό αποτύπωμα) για να πάρει ο καθένας όσα του δίνει το κράτος και όχι παραπάνω.

Σημειώνεται πως τα βιομετρικά στοιχεία αναγνώρισης - χαρακτηριστικά του προσώπου, το μοτίβο της φωνής, τα δακτυλικά αποτυπώματα ή οι δομές του οφθαλμού - αποκαλύπτουν απίστευτα ευαίσθητες πληροφορίες, όχι απλά και μόνο επειδή τα χαρακτηριστικά αυτά είναι προσωπικά, αλλά επειδή είναι μόνιμα.

Το FBI, έχει συγκεντρώσει κατά τα τελευταία τρία χρόνια, δεδομένα από την ίριδα του ματιού περίπου 430.000 ατόμων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Verge. Στους πρώτους μήνες του 2016, η υπηρεσία αυτή έχει συλλέξει κατά μέσο όρο 189 σαρώσεις ίριδας κάθε μέρα.

Το ίδιο γίνεται και σε άλλη κράτη του λεγόμενου δυτικού κόσμου ενώ βιομετρικές ταυτότητες μα έρχονται και στην Ελλάδα.

Τώρα είναι η ώρα των Βενεζουελάνων να «φακελωθούν» βιομετρικά.

 el.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου