Google+ To Φανάρι : Η συνωμοσία του χρέους

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η συνωμοσία του χρέους

Το ΠΑΣΟΚ, η σύναξη των καιροσκόπων και το συνδικάτο πολιτικού εγκλήματος, που ταπείνωσε και φτώχυνε τους Ελληνες, γονάτισε την Ελλάδα, την έθεσε βορά στα διεθνή αρπακτικά, γκρίζαρε το παρόν και υποθήκευσε το μέλλον του έθνους, προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι δεν φέρει ευθύνες για την καταστροφή που βιώνουμε τα τελευταία επτά έτη και ότι το συλλογικό σκάφος άρχισε να οδηγείται στα βράχια της πρωτοφανούς κρίσης την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή....
Σήμερα, με στοιχεία, αριθμούς και επιχειρήματα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση η «κυριακάτικη δημοκρατία» τεκμηριώνει τη συμμετοχή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στο έγκλημα που διαπράχθηκε εναντίον της πατρίδας και του λαού. Το βασικό προπέτασμα προπαγανδιστικού καπνού που διαλύεται από το σχετικό με το θέμα άρθρο είναι η δήθεν αύξηση του χρέους την περίοδο Καραμανλή κατά περίπου 119 δισ. ευρώ. Αυτή η εκτίμηση πόρρω απέχει από την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, στην ανάλυση που δημοσιεύει η εφημερίδα μας αναφέρεται ότι η αύξηση του χρέους τα έτη που κυβέρνησε η Ν.Δ. δεν είναι 119 δισ., αλλά «το χρέος που πραγματικά αφορά την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή τελικά μειώνεται σε 26,8 δισ. Η σε βάθος έρευνα των στοιχείων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, ενώ πολλοί ηθελημένα κατηγορούν ότι κατά την περίοδο 2004-2009 το χρέος αυξήθηκε κατά 119,6 δισ. (ή 66%), αυτό τελικά αυξήθηκε μόνο κατά 26,8 δισ. ή 26,2%. Μια αύξηση που, σε περίοδο κρίσης (ιδιαίτερα το 2008-2009) όπου η ενεργός ζήτηση έπρεπε να αυξηθεί, ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία την παγκόσμια ύφεση».

Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους των κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου ήταν απλή: μετακύλιση οφειλών που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ενα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της μεθοδολογίας για τη δημιουργία της μαγικής εικόνας που βολεύει το ΠΑΣΟΚ είναι η... διασταλτική χρήση του χρόνου! Στο άρθρο επισημαίνεται ότι «η διακυβέρνηση Καραμανλή άρχισε από το δεύτερο τρίμηνο του 2004 και τερμάτισε στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2009. Τα δύο αυτά τρίμηνα είναι σημαντικά και θα πρέπει να εξαιρούνται των υπολογισμών».

Ομως, η τόσο... διαφημισμένη πασοκική «δημιουργική» λογιστική συμπεριέλαβε και αυτά τα δύο επίμαχα τρίμηνα και τους τόκους για το δημόσιο χρέος που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση Σημίτη και τα μη καταγεγραμμένα δάνεια για τα εξοπλιστικά προγράμματα που δεν είχαν περιληφθεί στους υπολογισμούς για το χρέος, αλλά και ένα ομόλογο «βόμβα» με 18 swaps του υφυπουργού Δρυ «που αύξανε ανεξέλεγκτα το χρέος, σημαντικότατες οφειλές του Δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τα αποθεματικά της Αγροτικής Τράπεζας, και καταπτώσεις εγγυήσεων που είχαν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια». Η συνωμοσία ξεσκεπάστηκε. Η αλήθεια αποδείχθηκε. Πλησιάζει η ώρα της απονομής δικαιοσύνης.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου