Google+ To Φανάρι : Κυβέρνηση για χρήματα υποψηφίων καναλαρχών: «Πρώτα θα παρακρατηθούν τυχόν οφειλές και μετά θα επιστραφεί ότι περισσέψει»!

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Κυβέρνηση για χρήματα υποψηφίων καναλαρχών: «Πρώτα θα παρακρατηθούν τυχόν οφειλές και μετά θα επιστραφεί ότι περισσέψει»!

 «Το Δημόσιο ποτέ δεν επιστρέφει χρήματα, ακόμη κι αν καταβλήθηκαν αχρεωστήτως. Τα λεφτά που έδωσαν οι τέσσερις θα συμψηφισθούν με οφειλές που έχουν στο Δημόσιο, π.χ. από φόρους, ΦΠΑ κ.λπ.» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι ....για τα ποσά που καταβλήθηκαν από τους υποψήφιους καναλάρχες στον ακυρωθέντα διαγωνισμό για τα νέα κανάλια.
 
Από τη στιγμή που με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε αντισυνταγματική η διαδικασία του καθορισμού του αριθμού των αδειών, πλέον είναι στον αέρα όλος ο διαγωνισμός, κάτι που έμμεσα αποδέχθηκε και η κυβέρνηση με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, με τη σύμφωνη μάλιστα γνώμη σχεδόν όλων των κομμάτων.
 
Πλέον θα ξεκινήσει από μηδενική βάση η όλη διαδικασία για την παραχώρηση των τηλεοπτικών αδειών, τον αριθμό των οποίων θα αποφασίσει ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, με τη σύμφωνη όμως γνώμη του ΕΣΡ.
 
Με βάση αυτήν τη διαδικασία, τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει με την πρώτη από τις τρεις δόσεις που κατέβαλαν οι τέσσερις υπερθεματιστές, Αλαφούζος, Μαρινάκης, Σαββίδης και Κυριακού, συνολικά κοντά στα 85.000.000 ευρώ, αφού εκείνος ο διαγωνισμός δεν υπάρχει πλέον…
 
Όχι αλλά θα υπάρξουν συμψηφισμοί με οφειλές που έχουν στο Δημόσιο, π.χ. από φόρους, ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου