Google+ To Φανάρι : ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ελλάδα επικύρωσε το μνημόνιο για τo Κοινό ΝΑΤΟϊκό Επιτελείο Ηλεκτρονικού Πολέμου με έδρα την 113η Πτέρυγα Μάχης – Ξεκινούν επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ελλάδα επικύρωσε το μνημόνιο για τo Κοινό ΝΑΤΟϊκό Επιτελείο Ηλεκτρονικού Πολέμου με έδρα την 113η Πτέρυγα Μάχης – Ξεκινούν επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας

Το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε το μνημόνιο για την χρήση συστημάτων  ηλεκτρονικού πολέμου του ΝΑΤΟ .
Το μνημόνιο υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ «κατά» ψήφισαν  το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και η  Χρυσή Αυγή.
«Το μνημόνιο Κατανόησης για την οργάνωση, τη διαχείριση, την ασφάλεια, τη χρηματοδότηση και τη στελέχωση του Κοινού νατοϊκού  Επιτελείου ηλεκτρονικού πολέμου (JEWCS)» αποφασίστηκε ....
από τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, τον Αύγουστο του 2013, σύμφωνα με τα συνοδευτικά έγγραφα, μόνο που σήμερα τα δεδομένα λόγω κρίσης Ρωσίας -ΗΠΑ είναι τελείως διαφορετικά .
Η αποστολή του επιτελείου JEWCS είναι να παρέχει σε  υπηρεσία στην συμμαχία, ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου για να στηρίξει την ανάπτυξη και την υλοποίηση πολεμικών  επιχειρήσεων και στρατιωτικών ασκήσεων με έδρα την βρετανική βασιλική ναυτική βάση Yovilton UK.
Εχει στελεχωθεί με  65 άτομα, μεταξύ των οποίων 12 επιστήμονες ενώ το υπόλοιπο προσωπικό αφορά αξιωματικούς  και υπαξιωματικούς  των χωρών μελών του ΝΑΤΟ .
Η Ελλάδα προσφέρθηκε να φιλοξενήσει μέρος του επιτελείου  του νατοϊκού στρατηγείου JEWCS στην 113η Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη.
«Η συμμετοχή σε αυτό το μνημόνιο συμφωνίας και η πιθανή ανάπτυξη προσωπικού του επιτελείου  JEWCS στη Ελλάδα θα έχει θετικά αποτελέσματα για τις ελληνικές  ένοπλες δυνάμεις» τίνισε ΝΑΤΟϊκός αξιωματούχος.
Σε επιχειρησιακό επίπεδο, οι δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων στην Ελλάδα, οι οποίες  σχετίζονται με επιχειρήσεις  ηλεκτρονικού πολέμου, θα έχουν οικονομικά οφέλη από την διαμονή στην Ελλάδα του επιτελείου JEWCS, αναγράφουν τα  συνοδευτικά έγγραφα.
Η έκθεση του επικεφαλής του Ελληνικού Δημοσίου, αναφέρει ότι το υπουργείο άμυνας εκτιμά  το κόστος σε  80.000 ευρώ ετησίως. Αυτό αντιπροσωπεύει το 5,8% του ετήσιου προϋπολογισμού JEWCS, αναφέρει η έκθεση.
Ο ηλεκτρονικός πόλεμος σε συνάρτηση με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Συρία και την άφιξη του ρωσικού στολίσκου καθιστούν την Ελλάδα λόγω γεωγραφικής θέσης , χώρα-«κλειδί» των εξελίξεων . Για αυτό εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε πολλά και διάφορα από την συμμαχία με επίκεντρο την χώρα μας.
Ο ηλεκτρονικός πόλεμος είναι μια σύγχρονη και άκρως επικίνδυνη μορφή πολέμου η οποία επηρεάζει τα μέγιστα ολόκληρη την δομή μιας χώρας που στηρίζεται σε ανάλογα ηλεκτρονικά συστήματα .
Ίσως λέμε,  για αυτό και να υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ η  εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, στο σύνολο της, ενέκριναν προς την Ελλάδα χθες, με τον επικεφαλής μάλιστα του μηχανισμού Κλάους Ρέγκλινγκ να μιλάει για έξοδο της χώρας μας στις αγορές εντός του 2017, αλλά και για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου