Google+ To Φανάρι : Βόμβα εξεράγει σε αεροσκάφος Airbus A321 και φλεγόμενος επιβάτης πέφτει στο κενό από ύψος 14.000 ποδών! (βίντεο)

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Βόμβα εξεράγει σε αεροσκάφος Airbus A321 και φλεγόμενος επιβάτης πέφτει στο κενό από ύψος 14.000 ποδών! (βίντεο)

 Σε αεροσκάφος Airbus A321 που απογειώθηκε από το Μογκαντίσου της Σομαλίας με προορισμό το Τζιμπουτί εξερράγη βόμβα και παρ' όλα αυτά κατάφερε να επιστρέψει στη Σομαλία και να προσγειωθεί.... Η βόμβα εξερράγη σε ύψος τεσσάρων ...
χιλιομέτρων από τις ακτές της Σαουδικής Αραβίας.
Το CNN ανέφερε την ίδια ώρα πως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σομαλίας δήλωσε πως επρόκειτο για βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο σαλόνι του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ένας εκ των επιβατών που τραυματίστηκαν από την έκρηξη, έχασε τη ζωή του. Ωστόσο 71 επιβάτες επιβίωσαν της έκρηξης και ένας από αυτούς κατάφερε να τραβήξει βίντεο εν πτήσει κατά την επιστροφή στη Σομαλία.



«Πιστεύω πως ήταν βόμβα. Ευτυχώς η ζημιά στο αεροπλάνο δεν με εμπόδισε από το να γυρίσω και να το προσγειώσω στο αεροδρόμιο. Δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Χάσαμε τη συμπίεση στην καμπίνα, ευτυχώς που τελείωσε καλά», δήλωσε ο πιλότος, ο 64χρονος Σέρβος Vladimir Vodopivec.
 
Πηγή ανέφερε στο CNN πως οι αρχικές εξετάσεις έδειξαν υπολείμματα εκρηκτικών που παραπέμπουν σε τρομοκρατική επίθεση.
 
Το αεροσκάφος είχε προορισμό το Τζιμπουτί, στο Κέρας της Αφρικής αλλά επέστρεψε εσπευσμένα στο Μογκαντίσου.
 
Αστυνομικός στην κοντινή πόλη Balad δήλωσε πως κάτοικοι βρήκαν τη σορό ηλικιωμένου, ο οποίος είναι πιθανό να έπεσε από αεροπλάνο, όπως γράφει η Daily Mail.
 
Σύμφωνα με πηγές της αεροπορίας, το αεροσκάφος άργησε να απογειωθεί από το Μογκαντίσου και είναι πιθανό, αν η βόμβα είχε προγραμματιστεί να εκραγεί συγκεκριμένη ώρα, η καθυστέρηση να οδήγησε στη έκρηξή της ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν ακόμα σε χαμηλό ύψος κι έτσι οι επιβάτες είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου