Google+ To Φανάρι : Οι εθνοδιαλυτικές εμμονές υπουργών

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Οι εθνοδιαλυτικές εμμονές υπουργών

Πολλά περιττά βάρη πρέπει να αποφεύγουν να σηκώνουν στη συνείδησή τους όσοι ασχολούνται με τη διαχείριση των κοινών υποθέσεων. Ενα από τα απεχθέστερα είναι οι εμμονές. Οσοι δηλώνουν εμφατικά την ιδεολογία τους και στις ερωτήσεις που άπτονται της κοινής λογικής απαντούν με τσιτάτα και νεφελώδεις ασάφειες είναι συνήθως εμμονικοί άνθρωποι, πρόθυμοι να θυσιάσουν ολόκληρα έθνη στον βωμό των ιδεοληψιών τους....

Αυτή η σκέψη ήταν η πρώτη που ήρθε στον νου πολλών τηλεθεατών που παρακολούθησαν αποσπάσματα από την ομιλία της αποτυχημένης υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας.
Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να χρυσώσει το χάπι του εποικισμού της χώρας μας από αλλόθρησκους, επιτέθηκε εναντίον όλων -πλην της κυβέρνησης που τη διόρισε υπουργό.
Για τις άθλιες εικόνες και την αφόρητη κατάσταση στα νησιά, τις εξεγέρσεις των λαθρομεταναστών, τα περιστατικά βίας, την έξαρση της εγκληματικότητας φταίνε όλοι οι άλλοι, αλλά όχι η ίδια και η κυβέρνηση. Ευθύνεται το κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι ρατσιστές που αντιδρούν, οι δήμαρχοι των νησιών που δεν... συνεργάζονται (στο να αποτελέσει το νησί τους επικράτεια ενός χαλιφάτου), η Ε.Ε., οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και άλλες δυνάμεις «που εξολοθρεύουν χώρες» και -πάνω απ' όλα- η έλλειψη υποδομών!
Λες και η Ελλάδα έπρεπε να έχει σχεδιαστεί, ήδη από τα πρώτα χρόνια που ακολούθησαν την Εθνεγερσία του 1821, για να υποδέχεται δεκάδες εκατομμύρια λαθρομεταναστών!
Ετι δε, σ' ένα ρεσιτάλ αχαρακτήριστης πολιτικής... ελαφρότητας, η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι δεν νομιμοποιούμεθα ως χώρα να πούμε ότι «δεν χωράνε άλλοι», επειδή το 80% απ' όσους έρχονται είναι πρόσφυγες.
Οπότε, αφού όλοι πρέπει να χωρέσουν, δεν έχει την παραμικρότερη σημασία ούτε η χώρα ούτε η εθνική κυριαρχία ούτε η κοινωνία ούτε οτιδήποτε άλλο.
Το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι να δημιουργούμε υποδομές για αναρίθμητους λαθρομετανάστες και να πληρώνουμε όσα χρειαστούν.


«Είστε μια απίστευτη ψεύτρα»!
Αγρια κόντρα στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το μεταναστευτικό μεταξύ του δημάρχου Κω και της Χριστοδουλοπούλου
Ενταση επικράτησε χθες στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για το μεταναστευτικό ζήτημα, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλόπουλου, του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα κι όλων των δημάρχων των νησιών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την αυξημένη ροή μεταναστών.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου, μετά την τοποθέτηση όλων των δημάρχων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αυξημένη ροή μεταναστών και έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσε στο πρόσωπό της ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, ενημερώνοντας όσον αφορά τον σχεδιασμό και τη χάραξη της μεταναστευτικής πολιτικής, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα ρωτήσουμε τον κύριο Κυρίτση εάν θα κάνουμε κέντρα υποδοχής, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση». «Είστε μια απίστευτη ψεύτρα» απάντησε ο κ. Κυρίτσης, ενώ ο διάλογος που ακολούθησε είναι ενδεικτικός του τεταμένου κλίματος της συνεδρίασης:
Χριστοδουλοπούλου: «Κάντε μου μήνυση, γίνεστε περίγελος».
Κυρίτσης: «Ελάτε στην Κω, δεν τολμάτε».
Χριστοδουλοπούλου: «Δεν θέλω διάλογο μαζί σας. Ολη η Ευρωπαϊκή Ενωση ξέρει τον ρόλο σας».
Κυρίτσης: «Τον δικό σας ρόλο έχουν καταλάβει. Μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί ότι έχετε απέλθει».

Η νέα ένταση έληξε με παρέμβαση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη. Λαμβάνοντας εκ νέου τον λόγο, η κυρία Χριστοδουλοπούλου «απολογήθηκε», εξαπολύοντας πυρά προς όλους τους δημάρχους και λέγοντας: «Στην ουσία είμαι αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών. Βάλαμε το "Μεταναστευτικής Πολιτικής", αλλά ο ρόλος μου είναι συγκεκριμένος. Δεν είπα ότι θα φτιάξω κέντρα υποδοχής σε όλα τα νησιά, αλλά μόνο σε εκείνα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Δεν είπα ότι θα κάνω και στη Μύκονο».
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Δρίτσας απαντώντας στις κατηγορίες των δημάρχων ότι δεν υπήρχε επικοινωνία και ενημέρωση. Υπερασπιζόμενος την κυρία Χριστοδουλοπούλου, υπογράμμισε: «Ολοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Οταν λέω "μέχρι εκεί μπορούμε", δεν είναι γιατί ο υπουργός κάνει διακοπές στη Μύκονο. Εγώ σας συμπονάω».

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου